2021.07.11. 17:53:55 8379 229

Már Kínában sem számít veszélyeztetettnek az óriáspanda
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már Kínában sem számít veszélyeztetettnek az óriáspanda, ám még mindig sérülékeny - jelentették be kínai szakértők.

Óriáspandák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Óriáspandák

A kategóriát akkor változtatták meg, amikor a vadon élő óriáspandák száma elérte az 1800-at. Jelenlegi státuszuk "életkörülményeik javulását és az élőhelyük épségének megóvására tett kínai erőfeszítéseket" tükrözi - idézte a BBC hírportálja Cuj Suhung, a környezetvédelmi minisztérium vezetője szavait, amelyek egy sajtótájékoztatón hangzottak el.

Az óriáspandákat Kínában évekkel azután sorolták új kategóriába, hogy a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) 2016-ben a levette a veszélyeztetettek listájáról, és a sebezhetők közé helyezte őket. Akkor a kínai szakértők vitatták a döntést arra hivatkozva, hogy ennek alapján az emberek azt hihetik, csökkenthetők a védelmi erőfeszítések.

A kínai közösségi média felhasználói örömmel üdvözölték a friss kínai döntést, mert ez azt bizonyítja, hogy van értelme a védelemnek. "Sok év kemény munkájának eredménye ez. Gratulálok minden állatvédőnek" - írta egy Veibo-felhasználó.

Szakértők szerint a siker nagy mértékben annak a kínai erőfeszítésnek tulajdonítható, amellyel újratelepítették és újranépesítették a bambuszerdőket. A bambusz a pandák étrendjének 99 százalékát képezi. Az állatkertek szintén nagy erőkkel igyekeznek növelni a pandák számát a fogságban tartott állatok szaporítási módszereinek segítségével.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...