2021.04.16. 08:37:15 3712 138

Manikűr bakik - ezekre figyelj, hogy úgy manikűrözz, mint egy profi!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valahogy sosem lesz olyan szuper az otthon készült manikűröd, mint amikor profi csinálja? Hát bizony: az évek meg a rutin sokat segítenek a szakembernek, a képzésről és a minőségi anyagokról már nem is beszélve. Azonban, ha a következő tippeket megfogadod, otthon is csodás manikűrre tehetsz szert.

Japán manikűr | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Japán manikűr | Fotó: 123rf.com

Ha azt már tudod, mit kell csinálni egy szép manikűrért, most azt is eláruljuk, mi az, amit semmiképp ne csinálj! Jöjjenek a tipikus házi bakik.

Túlvágni és túlreszelni

Valamiért elterjedt a tévhit, hogy a köröm fehér részét le kell vágni, ez azonban nem igaz. egy pár milliméter hosszt mindenképp hagyj a fehér végekből, így nem lesz túl rövidre reszelve, vágva a körmöd és nem teszed ki ezáltal fertőzéseknek. Szintén nagy hiba a gyorsabb haladás érdekében durva reszelőt választani. Aprószemcsés reszelő nem töri szálasra a körmöd, és ha a sarkától a közepe felé haladsz, tökéletes lesz a végeredmény is. A felületreszelést pedig felejtsd el!

Viszlát körömágybőr

Az úgynevezett kutikula, azaz a kis kiálló, megvastagodott bőrke eltávolítása a körömágyból nem kimondottan egyszerű feladat, főként az ügyesebbik kezünkön a másikkal. Így hát az ollót felejtsd is el, és semmiképp ne állj neki szárazon a műveletnek! Vizes olajos keverékbe áztasd az ujjaid, majd narancsfa pálcika végével tologasd vissza a bőrkét.

Rázd meg rázd meg, rázd meg jól a fát! – A lakkot ne.

Mielőtt nekilátnál a festegetésnek, alaposan fel szoktad rázogatni a lakkot, ugye? Nos, ilyenkor buborékokat csinálsz a termékbe, ami festés során érdessé, egyenetlenné teszi a lakkozott körmeid. Ugyanezt éred el az ecsettel való „tunkolással” is. Ha egy kicsit megpunnyadt a lakk a tégelyben, inkább hengergesd tenyereid között.

Elkezdeni és befejezni – rendesen

Talán a legalapvetőbb baklövés, hogy kihagyjuk az alapozó és a fedőlakk használatát. Pedig bizony még a legjobb minőségű körömlakk sem lesz nélküle ugyanolyan! Megjelenését, fényét, tartósságát is meghatározza a felkent színes lakknak az alap és a fedés – ráadásul megvédi a körmeid az elszíneződéstől.

Egy kicsit lejjebb…

Vagy fentebb, nézőpont kérdése. A lényeg, hogy ha nem hagysz egy milliméter távolságot a körömágybőrtől, hanem mindjárt a köröm tövében kezded el lakkozni, már az első napokban „pereme” lesz a lakknak. Míg, ha meghagyod a kellő távolságot, nagyobb lenövéssel sem lesz feltűnő.

A kevesebb több lenne?

Bizony. Szintén öreg hiba a kapkodó körömfestés vastag rétegeinek felvitele. Mert hogy jobb legyen a fedés ugye... De nem, nem ez lesz, amit a vastagon felvitt lakk ad neked, hanem a sérülékeny. rosszul és nehezen száradó végeredmény.

Forrás: nlc.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

3 kisgép, amivel jóval kényelmesebb a háztartásvezetés

Hogyha belegondolunk, hogy anyáinknak, nagyanyáinknak - a korábbi felmenőkről már nem is szólva-, mennyivel több munkát kellett fektetniük a háztartás vezetésébe, bizony a mosógépért, de még a porszívóért, mosogatóért is hálát adhatunk. A fejlődés nem állt meg, nézzük, hogy jelenleg milyen hasznos kütyük könnyítik meg a hétköznapi háztartásvezetést!

A gyönyörű tekintet tartós tippjei - szempilla-liftingtől a tetoválásig

Szereted a hosszútávú megoldásokat, varázslatos tekintetet akarsz már felkelés után közvetlen, vagy csak nem bírja a szempillaspirált a szemed? Ez mind jó indok lehet, hogy tartós hatású kozmetikai kezelések közül válassz, és még ezeken túl is szólnak mellettük érvek…

Fűszeres padlizsánkrémmel a zöldségfogyasztás növeléséért! Szakértőnk receptje

Sajnos Magyarország nagyon rosszul áll zöldségfogyasztás tekintetében: Európában mi fogyasztjuk a legkevesebbet, csak a népesség 30%-a eszik minden nap valamilyen zöldséget. Ezen a helyzeten nagyon jó lenne változtatni, hiszen a zöldségek a legjobb élő tápanyagforrások, tele vitaminnal és ásványi anyaggal, valamint az egészséges emésztéshez (is) szükséges rostokkal. Megfelelő zöldségfogyasztás nélkül sem az egészséges életmód, sem az egészséges testsúly elérése nem képzelhető el. Különösen fontos ez hazánkban, hiszen sajnos az elhízás tekintetében is Magyarország vezeti a listát Európában.