2021.04.16. 08:37:15 5904 153

Manikűr bakik - ezekre figyelj, hogy úgy manikűrözz, mint egy profi!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Valahogy sosem lesz olyan szuper az otthon készült manikűröd, mint amikor profi csinálja? Hát bizony: az évek meg a rutin sokat segítenek a szakembernek, a képzésről és a minőségi anyagokról már nem is beszélve. Azonban, ha a következő tippeket megfogadod, otthon is csodás manikűrre tehetsz szert.

Japán manikűr | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Japán manikűr | Fotó: 123rf.com

Ha azt már tudod, mit kell csinálni egy szép manikűrért, most azt is eláruljuk, mi az, amit semmiképp ne csinálj! Jöjjenek a tipikus házi bakik.

Túlvágni és túlreszelni

Valamiért elterjedt a tévhit, hogy a köröm fehér részét le kell vágni, ez azonban nem igaz. egy pár milliméter hosszt mindenképp hagyj a fehér végekből, így nem lesz túl rövidre reszelve, vágva a körmöd és nem teszed ki ezáltal fertőzéseknek. Szintén nagy hiba a gyorsabb haladás érdekében durva reszelőt választani. Aprószemcsés reszelő nem töri szálasra a körmöd, és ha a sarkától a közepe felé haladsz, tökéletes lesz a végeredmény is. A felületreszelést pedig felejtsd el!

Viszlát körömágybőr

Az úgynevezett kutikula, azaz a kis kiálló, megvastagodott bőrke eltávolítása a körömágyból nem kimondottan egyszerű feladat, főként az ügyesebbik kezünkön a másikkal. Így hát az ollót felejtsd is el, és semmiképp ne állj neki szárazon a műveletnek! Vizes olajos keverékbe áztasd az ujjaid, majd narancsfa pálcika végével tologasd vissza a bőrkét.

Rázd meg rázd meg, rázd meg jól a fát! – A lakkot ne.

Mielőtt nekilátnál a festegetésnek, alaposan fel szoktad rázogatni a lakkot, ugye? Nos, ilyenkor buborékokat csinálsz a termékbe, ami festés során érdessé, egyenetlenné teszi a lakkozott körmeid. Ugyanezt éred el az ecsettel való „tunkolással” is. Ha egy kicsit megpunnyadt a lakk a tégelyben, inkább hengergesd tenyereid között.

Elkezdeni és befejezni – rendesen

Talán a legalapvetőbb baklövés, hogy kihagyjuk az alapozó és a fedőlakk használatát. Pedig bizony még a legjobb minőségű körömlakk sem lesz nélküle ugyanolyan! Megjelenését, fényét, tartósságát is meghatározza a felkent színes lakknak az alap és a fedés – ráadásul megvédi a körmeid az elszíneződéstől.

Egy kicsit lejjebb…

Vagy fentebb, nézőpont kérdése. A lényeg, hogy ha nem hagysz egy milliméter távolságot a körömágybőrtől, hanem mindjárt a köröm tövében kezded el lakkozni, már az első napokban „pereme” lesz a lakknak. Míg, ha meghagyod a kellő távolságot, nagyobb lenövéssel sem lesz feltűnő.

A kevesebb több lenne?

Bizony. Szintén öreg hiba a kapkodó körömfestés vastag rétegeinek felvitele. Mert hogy jobb legyen a fedés ugye... De nem, nem ez lesz, amit a vastagon felvitt lakk ad neked, hanem a sérülékeny. rosszul és nehezen száradó végeredmény.

Forrás: nlc.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...