2022.07.28. 09:15:00 7674 221

Makacs emberek a láthatáron: Így lehet sikeresen kezelni őket!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mialatt a makacsságot könnyen megbocsájtjuk a kisgyerekeknek, nincs is annál bosszantóbb, mint amikor egy felnőtt ember merő önzésből köti az ebet a karóhoz. Hamar elfogyhat a türelmünk, amikor az észérvek sem hatnak az illetőre. A makacsságnak azonban csak az szab gátat, ha nem hagyjuk eluralkodni.

Kompromisszum nélkül - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kompromisszum nélkül

Az önérvényesítés hasznos dolog, de vannak olyan helyzetek, amikor képesnek kell lennünk némi kompromisszumra. Jó tudni, hogy visszatetszést kelt a környezetünkben, ha még büszkék is vagyunk arra, hogy másik érdekeit semmibe véve, elértük amit mi akartunk. Mit tudunk tenni olyankor, amikor mi kerülünk kapcsolatba egy igazán makacs személlyel?

Hogyan kezeld, ha makacs a partnered?

Kezdjük egyből a legkellemetlenebb helyzettel, amikor is életünk - aktuális - párja szinte megállás nélkül makacskodik, ugyanis ez a személyiségjegy képes mérgezővé tenni a párkapcsolatot. Ha mást nem is tanulunk ebből a kapcsolatból, tudni fogjuk, hogy milyen partnert nem akarunk magunknak legközelebb. Biztosan olyan társat szeretnénk magunknak, aki rendre képtelen hátrább helyezni a saját vágyait a másik szükségleteinél?
Ilyenkor gyakran hívjuk fel békülékeny hangnemben a makacs partner figyelmét arra, hogy nekünk rosszul esik érzelmeink mellőzése, és vitassuk meg az aktuális kérdést új szemszögből megközelítve.

Közeli hozzátartozó makacskodása esetén reagálj így:

Barátainkat megválogathatjuk, de a rokoni szálak adottak, és párunk családja is kihatással van személyes életünkre. A vérrokonok és a “szerzett” családtagok makacssága által teremtett feszült helyzeteket csak felnőtt módjára lehet megoldani.
Az erőszakos akaratérvényesítőt közös erővel tudjátok féken tartani, hiszen a többség által támogatott ötleteket könnyebb is megvalósítani. Ha pedig a makacsság bosszantó véleménykifejezésben mutatkozik meg, köszönjük meg a (kéretlen) tanácsot, aztán éljünk továbbra is úgy, ahogy az nekünk jó. A makacs ember mindig is makacs marad, de nem szabad, hogy a viselkedése és életvitelünkről alkotott véleménye eltántorítsanak minket a terveinktől.

Tedd ezt, ha a munkatársad makacskodik:

Vannak olyan emberek, akik megszállott munkamániások vagy éppen egy előléptetésért hajtanak. Ők úgy gondolhatják, hogy a teljesítménykényszer hatására nem állhatnak le egy pillanatra sem, és megállíthatatlanul törnek előre. Ilyenkor könnyen kibukhat azon negatív jellemvonásuk, ami idegesíteni fogja a munkatársakat, ez pedig a makacsság.
Ez a viselkedés bomlasztja a csapatmunkát és azt is jelzi, hogy a kommunikáció során nem figyel oda a másik félre. Az ilyen személyekre hamar rásütik a rugalmatlanság bélyegét.
Amikor makacs munkatárssal állunk szemben, akkor kedvesen, a másik fél belső motivációit meglovagolva vázoljuk fel a saját elképzelésünket.

Forrás: www.quickanddirtytips.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Idén ezeket a filmeket várják a legtöbben

Jelen társadalmunkban a filmek jelentős szerepet játszanak az emberek életében, ugyanis formálják a kulturális viselkedéseket, ugyanakkor tükröt állítanak elénk az aktuális jelenségekről. Ilyen megközelítésben tehát nyilvánvaló, hogy a filmes alkotások mára már jóval túlnyújtóztak szórakoztató szerepkörükön, hiszen befolyással vannak a véleményalkotásra, a világlátásra, információt továbbítanak, kulturális értékeket képviselnek, tanítanak, átértékelésekre ösztönöznek. Lássuk, hogy az év hátralévő részében milyen új filmek örvendeztetik meg a rajongókat.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?