2022.04.26. 11:45:00 6723 228

Magány és hiszékenység: Mi a kapcsolat közöttük?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy felmérés szerint 2020. március óta megháromszorozódott azoknak az aránya, akik nem érintkeznek heti szinten családtagjaikkal és a barátaikkal. Azok az emberek pedig, akik gyakrabban érzik magukat magányosnak, nagyobb valószínűséggel csaphatók be.

Magányos, becsapott lány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Magányos, becsapott lány

A koronavírus-járvány idején megugrott azon személyek száma, akik magányosnak vallják magukat, a korábbi 6%-hoz képest a felmérés idején a megkérdezettek 17%-a nyilatkozott úgy, hogy egy átlagos héten nem érintkezik a korábbi belső körével.
A kutatás szerint ennek a társadalmilag elszigeteltebb csoportnak a negyede, vallotta azt, hogy valamiféle átverésben volt része.

A magány, mint a naivitás melegágya?

A megkérdezettek közel fele (45%) azt mondta, hogy jóval több időt tölt el a közösségi média felületeit böngészve, mint amennyit személyes kapcsolatainak ápolására fordít.
Az internet és az online ismerkedés terjedése, valamint a ránk zúduló adathalmaz amúgy is hajlamosít minket arra, hogy gondos utánajárás nélkül fogadjunk el híreket és információkat valósnak. Az információelfogadási folyamat személyes kapcsolatainknál is az alapvető bizalmon alapul, miszerint amíg nincs különösebb okunk, addig nem gyanakszunk.

A magány és a társadalmi elszigeteltség érzése azonban biztosan közrejátszik a párkeresők reakcióinál. Azon online ismerkedők közel ötöde (17%), akik legalább hetente egyszer megtapasztalják a társtalanság sürgető érzését, nyilatkozott úgy, hogy gyanús kommunikáció ellenére is folytatják a beszélgetést és az ismerkedést.
Holott a szakemberek arra figyelmeztetik a szerelmet kereső embereknek hogy pénztárcájuknak is biztosítsanak ugyanolyan védelmet, mint a szívüknek!

Egy egészséges bizalmatlanság fenntartása mellett figyelniük kell az esetleges figyelmeztető jeleket, háttérellenőrzést végezni, és beszélni az alakuló kapcsolatról másoknak. A becsapottak 8%-a ugyanis romantikus átverésről számolt be.
Még ha gyanították is, hogy az (online) újonnan megismert személy indítékai nem a legtisztábbak, ebből 12% vallotta be azt, hogy nem szakította meg a kapcsolatot a gyanús egyénnel.

Forrás: www.independent.co.uk

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...