2015.10.03. 18:39:46 10748 273

„Ma ne, fáj a hátam!” – Szex és a hátfájás
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem egy hölgy életét keseríti meg napjainkban a hátfájás. Az okok után már mi is kutattunk, sőt, megoldást is igyekeztünk találni a problémára. Ám megesik, hogy a fájdalom annyira kellemetlen, hogy még a szexuális élettől is elmegy a kedvünk. Pedig lehet, egy jó ágytorna felér egy masszázzsal.

Szex és hátfájás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szex és hátfájás

Kutatásokat végeztek azzal kapcsolatban, hogy egyes szexpózok hogyan és mennyire veszik igénybe a gerincoszlopunkat, hátunkat, izmainkat. Míg a férfiak esetében a jó öreg misszionárius és a kutyapóz volt az, ami legkevésbé terhelte meg a hátat, addig a nők esetében a következő eredményekre jutottak.

Lássuk a medvét!

Habár számtalan variáció létezik arra, mely pozitúrában jutassuk el kedvesünket és magunkat az örömök csúcsára, a kísérletben csupán 3, talán a leggyakrabban alkalmazott pózt vizsgáltak. Valószínűleg ahhoz semmilyen tudományos kísérlet nem kell, hogy kitaláljuk: a túl (akár szószerint is) nyakatekert szerelmes kombinációk nem tesznek kifejezetten jót a fájós hátnak. De mi a helyzet a közkedveltekkel?

A misszionárius

Rendkívül jót tesz hátfájás esetében, főleg azoknak a hölgyeknek, akiknek a fájdalom nyújtózkodás, domborítás közben jelentkezik. Ha egy párnát teszel a hátad alá, az még inkább tehermentesíti ezt a részt.

A „kutya”

Azoknak hölgyeknek, akiknek a hátba nyílaló fájdalom ülés és előrehajolás közben jelentkezik, ez a pozitúra kifejezetten előnyös. Kitámasztáshoz inkább a könyököt használd.

A „kis kifli, nagy kifli”

Na, ez a tuti minden fájdalom esetén. Ha a hát ülés, előrehajolás, de nyújtózkodás, domborítás közben is érzékeny, ezt a pozitúrát alkalmazzátok előszeretettel.

Úgyhogy, előre egy kis ágytornával a gyorsan múló hátfájásért!;-)

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...