2019.07.16. 15:52:22 11583 369

Limonádéra fel! - Ha alkoholmentes grillpartit tartánál, készíts tuti limonádét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyerekkorunk legjobb frissítője, a játszótérről hazaszaladva anya már keverte is a citromot és a cukrot a hidegvízhez és kínálta az hűsítő limonádét. Az igazság az, hogy bár az üdítőpiac folyamatosan jön ki újdonságokkal, a limonádé sikere töretlen, a háztartásokban épp úgy, mint a lakótelepi kricsmikben, a hangulatos romkocsmákban és a fancy éttermekben egyaránt. Tehát a kerti sütögetésnek is kihagyhatatlan itala.

Házi limonádé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házi limonádé

Összeszedtük a legjobb recepteket, amivel feldobhatod a grill parti limonádé választékát!

Gyömbéres limonádé

Szeleteljünk fel egy 5-6 centiméteres gyömbér darabot, majd negyedeljünk mellé néhány narancsot és lime-ot. Nyomkodjuk össze mozsár törőfájával, majd ízesítsük mézzel. Hűtött poharakban, jéggel kínálva a legjobb!

Málnás-barackos limonádé

5 bögre vízhez nagyjából negyed bögre cukrot adjunk hozzá és mellé öntsünk 1,5 bögre citromlét. Legjobb, ha frissen facsart lével dolgozunk. Turmixolva öntsünk hozzá egy marék málnát és három kisebb őszibarackot. Rozmaringgal tovább emelheted az ízek különlegességét.

Epres – mentás limonádé

Aprított mentaleveleken masszírozzuk át a mentát a törőfával, és töltsünk hozzá egy kis citromlevet. Két evőkanál barnacukor, néhány jégkocka, hideg szénsavas víz és alapos felkeverés után már fogyaszthatjuk is!

Levendulás

1 bögre cukorhoz egy fél bögre citromlevet öntünk, és 6-7 szál levendulát aprítunk bele, virágával és szárával együtt. Fél bögre limelé és két evőkanál méz teszi tökéletessé.

Mézes

Fél bögre mézet adunk 5 bögre vízhez és 1,5 bögre citrom – lime vegyes, frissen facsart levéhez. Amint a méz feloldódik, mehet bele a jég és a szívószál – természetesen nem az eldobható műanyag verzió!

Epres – rebarbarás

Fél kiló rebarbarát vágjunk apróra, majd adjunk hozzá negyed bögre cukrot és 3 bögre vizet. 2-3 bögre epret is kockázzunk fel, és 1,5 bögre citromlevet is töltsünk hozzá, így lesz tökéletes, savanykás, ízletes limonádénk. Az erősebb ízhatás érdekében érdemes kicsit átnyomkodni a gyümölcsöket fogyasztás előtt.

Uborkás limonádé

Kicsit csalás, mert nem teljesen limonádé, de rendkívül frissítő, ha uborkát karikázunk a hideg ásványvizünkbe. Kevés citromlével kihangsúlyozhatjuk az ízt. Jóleső hűsítő hatása mellé pedig rendkívül egészséges is, a nap bármely szakában.

Meggyes

Két marék meggyet turmixolj össze, majd reszeld hozzá egy citrom héját. Keverd össze cukorsziruppal, és három citrom kifacsart levével. Adj hozzá egy liter szódát. A meggyet áfonyával, szederrel helyettesítve is szuper a végeredmény.

Csípős

Főzz cukorszirupot, és fűszerezd egy teáskanál chili, őrölt szegfűbors és őrölt gyömbér keverékével. Add hozzá 2 lime és 3 citrom kifacsart levét, majd üsd fel hideg szódával.

Bazsalikomos limonádé

3-4 citromot hámozz meg és turmixold össze cukorral és egy csokor bazsalikommal. Töltsd fel szénsavas ásványvízzel vagy szikvízzel.

Vaníliás

Készíts cukorszirupot és forráskor adj hozzá jó minőségű vaníliát. Ha erre nincs lehetőséged pótolhatod 1 kávéskanál vaníliaaromával és 1 tasak vaníliás cukorral is. Csavard hozzá 3-4 citrom levét. Mikor a szirup kihűlt, adj hozzá hűtött ásványvizet!

Forrás: nlc.hu/gasztro/20100705/limonade_extrakkal_10_kulonleges_recept/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...