2018.06.29. 17:19:12 6488 246

Levendula Napokat rendeznek a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Levendula Napokat tartanak szombaton és vasárnap a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében, ahol koncertekkel, előadásokkal, gyerekműsorokkal, zenés-verses irodalmi játékkal, növénybemutatókkal és -vásárral, kézműves termékekkel és gasztronómiai ínyencségekkel várják az érdeklődőket.

Levendula - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Levendula

Németh Anikó, az egyetemi füvészkert igazgatója közölte, hogy az arborétum gyógynövény- és fűszerkertjében tízféle levendulát csodálhatnak meg a látogatók a fehér virágútól a rózsaszínig, a pannonhalmitól a tihanyi változatig. Kifejezetten arra törekszenek, hogy mindig új, a vendégek számára is jól megkülönböztethető fajokat szerezzenek be.

A füvészkert és az egyetem kulturális irodája által immár ötödik alkalommal megszervezett fesztivál résztvevői a fűszerkerti szépségeket csak megcsodálhatják, a növényárudákból azonban haza is vihetnek levendulatöveket, valamint más egzotikus és évelő növényeket. Termesztők és kézművesek portékáiból is válogathatnak az érdeklődők: lesz többek között levendulás szappan, szörp, illatos párnák, ajándéktárgyak, természetes alapanyagú kozmetikumok és élelmiszerek.

A kétnapos rendezvényen minden korosztály számára színvonalas színházi előadásokkal, koncertekkel, ismeretterjesztő, egészségmegőrző előadásokkal és méhészeti bemutatóval várják a levendula szerelmeseit és az érdeklődőket. Szó lesz a levendula és más fűszer- és gyógynövények jótékony hatásairól, a vendégek kóstolhatnak levendulás édességeket és italokat, készíthetnek ajándéktárgyakat.

A hétvégén fellépnek többek között a Szegedi Nemzeti Színház művészei, a Benedekfi és a Szondi testvérek, koncertet ad Csemer Boglárka Boggie, Váczi Eszter és a Terebes zenekar. Emellett lesz bolgár táncház, valamint kiállítás Ale Ildikó festőművész alkotásaiból. A gyerekeket a Grimm-busz színház és a Haramia együttes zenés meséi szórakoztatják.

Forrás: MTI

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...