2015.03.25. 14:17:31 10692 397

Lenyűgöző társasházak - természet a belvárosban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Luciano Pia által megálmodott társasházaknak az olaszországi Turinban nem kevesebb céljuk van, mint az, hogy közelebb hozzák a természetet a városi emberekhez. Hiszen attól még, hogy a városban élsz szeretheted a zöldet és a madárcsiripelést.

Természetközeli társasház | Forrás: 25verde.it - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Természetközeli társasház | Forrás: 25verde.it

Több, mint egyszerű dekoráció

Az ötemeletes házak szintjein több mint 150 cserepes fa van, amelyek 200.000 liter szénmonoxidot szippantanak magukba, ezzel védve a lakókat a város szmogos levegőjétől és a zajtól is.

Nyáron a fák árnyéka hűsen tartja a lakásokat, így a légkondicionáló is pihenhet. Igazi környezetbarát a társasház és még mutatós is, a fákat úgy választották ki, hogy a lehető legkülönbözőbbek legyenek. Ha egyszer Turinban kellene laknunk, csak ideköltöznénk!

Természetközeli társasház | Forrás: 25verde.itTermészetközeli társasház | Forrás: 25verde.it

Természetközeli társasház | Forrás: 25verde.itTermészetközeli társasház | Forrás: 25verde.it
Természetközeli társasház | Forrás: 25verde.itTermészetközeli társasház | Forrás: 25verde.it

Forrás: 25verde.it, goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Izgalmas őszi bakancslista családok számára – Hogy a kellemes hasznos is legyen!

Az őszi atmoszféra mindig magával ragadott. Körülnézve az az érzés lesz úrrá rajtam, mintha folyamatosan készülne valami. A búcsúzás, mintha ott rejtőzne a sárga lombok között, a melankólia mégsem válik csapongóvá, mert a színek, illatok megfűszerezik, és a sóhajokba szinte észrevétlen szövik bele az új reményeket is. Már évek óta figyelem, hogy ebben a nyárbúcsúztató, álmatag időszakban mintha inkább „befelé” élnék, többet töprengenék időről, elmúlásról. Furcsamód, számomra inkább éppen az évnek ez a szakasza hozza el a visszatekintés igényét, a summázást, a tapasztalatok áttekintését, és a tanulságok levonását.

Hozd magaddal! – Te őrzöd még a nyaralós hangulatot?

Bízunk benne, hogy sikerült némi időt szakítani a nyári, ősz eleji feltöltődésre, pihenésre, és egy kicsit kitekinteni a hétköznapokból. Lehet mögötted egy egzotikus utazás, vagy néhány otthon töltött, tartalmas, nem koránkelős nap, a lényeg a kikapcsolódás.

Legédesebb vigasztalónk és barátunk: a csokoládé

A csokoládé megédesíti a szomorúan sós és olykor kesernyés hétköznapokat. Ha vendégeket várunk, tudjuk: egy csokoládés finomsággal nem lehet mellélőni, így a zsúrasztalra került ízpalettán bizton szerepelhet a csokialapos créme brülée-től a csokis muffinon és csokoládé mousse-on át a mindenki-kedvence kategóriába sorolható csokoládépuding egyaránt. Ajándék formájában örömmel adjuk és mosolyogva fogadjuk.