2015.03.25. 14:17:31 10169 394

Lenyűgöző társasházak - természet a belvárosban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A Luciano Pia által megálmodott társasházaknak az olaszországi Turinban nem kevesebb céljuk van, mint az, hogy közelebb hozzák a természetet a városi emberekhez. Hiszen attól még, hogy a városban élsz szeretheted a zöldet és a madárcsiripelést.

Természetközeli társasház | Forrás: 25verde.it - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Természetközeli társasház | Forrás: 25verde.it

Több, mint egyszerű dekoráció

Az ötemeletes házak szintjein több mint 150 cserepes fa van, amelyek 200.000 liter szénmonoxidot szippantanak magukba, ezzel védve a lakókat a város szmogos levegőjétől és a zajtól is.

Nyáron a fák árnyéka hűsen tartja a lakásokat, így a légkondicionáló is pihenhet. Igazi környezetbarát a társasház és még mutatós is, a fákat úgy választották ki, hogy a lehető legkülönbözőbbek legyenek. Ha egyszer Turinban kellene laknunk, csak ideköltöznénk!

Természetközeli társasház | Forrás: 25verde.itTermészetközeli társasház | Forrás: 25verde.it

Természetközeli társasház | Forrás: 25verde.itTermészetközeli társasház | Forrás: 25verde.it
Természetközeli társasház | Forrás: 25verde.itTermészetközeli társasház | Forrás: 25verde.it

Forrás: 25verde.it, goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Imádunk, nyár! – Most éppen ezekért!

Nem tudom, van-e ember a bolygónkon, aki ne szeretné a nyarat. Miért is ne szeretné valaki ezt a csodálatos, napos, bolondos, ízekben és színekben gazdag, soha véget nem érő estékkel tarkított évszakot? Számtalan okot elmondhatnánk, miért a kedvenc évszakunk a nyár! Mi most ebből a sokból csemegézünk Nektek!

Virágpor a ruhádon? – Így távolítsd el!

A napsütéses tavasszal megérkezett az illatos virágok időszaka is. Ez nyáron sincs másként: szebbnél szebb virágok pompáznak a réteken, a kertekben. Az ember nehezen állja meg, hogy ne szippantson belőlük egy nagyot, ne vigyen haza egy kevéske virágillatot az otthonába is. És ha nem elég óvatos, némi virágport a ruháján.

Hiperaktív a gyerekem. Hogyan foglaljam le nyaralás alatt?

Egy szülő dolga manapság nem egyszerű. Rengeteget dolgozunk és alig győzzük rohanással egyik feladattól a másikig. Sok a stressz, még több a megoldandó probléma. Nyáron pedig, ahogy bezárnak az iskolák újabb kihívással szembesülünk, mégpedig a "hova tegyük a gyereket?" égető kérdésével. Különösen ott nehéz ezt megoldani, ahol nincs a családban nagyszülő. Amint ez megoldódik, máris ott a következő gond, a nyaralás. Az hagyján, tegyük fel ez már meg is van oldva. Lefoglaltuk egy fél éve a repülőjegyet, de mi van, ha a gyermekünk az az örökmozgó típus, aki egy fél percet sem bír ki egy helyben, nemhogy egy néhány órás repülőutat. Szóval, őrület a köbön. Mi a megoldás?