2021.07.21. 12:15:00 7198 242

Lenmagolaj útmutató: Élvezd ki az összes előnyét!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az örvendetes előnyökkel megáldott és sokoldalú lenmag olaja egy alábecsült összetevő, amely a növény magjából származik. Nem csupán főzni lehet vele, de a száraz bőr számára is értékes bőrápolási alapanyag. Ráadásul ahogy a szuperélelmiszer lenmagot is, a lenmagolajat ugyancsak könnyedén beszerezhetjük a legtöbb bioboltban.

Lenmagolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lenmagolaj

Már a középkorban is úgy tartották, hogy ősi gabonát, azaz lenmagot fogyasztani egyenlő az egészséges életmóddal, korabeli neve pedig “a leghasznosabb” szó jelentésével egyezett. A lenolaj az őrölt lenmagok préselésével nyerhető ki, fogyasztani pedig amiatt is érdemes, mert remek rost- és vegán fehérje forrás. Fogyasztásának előnyeiről részletesebben itt olvashatsz.

Mikor és hogyan használd a lenmagolajat?

Belsőleges alkalmazás

Nincs lenmagolaj a kamrádban? Ezt célszerű orvosolni, hiszen ez az olaj a nehéz étolajok egészséges alternatívája! Tökéletes saláták és mártások készíthetők el vele.
Egyes nők esküsznek rá, hogy napi négyszer egy evőkanálnyit fogyasztva a lenolajból csökkenthetők az arcon megjelenő ráncok és az emésztési problémák. Más megfigyelések szerint még az étkezések utáni édességvágy is megszüntethető a lenmagolajjal történő extra olaj bevitellel.

Külsőleges alkalmazás

A napi bőrápolási rutinban is bevethető ez az igazán sokrétűen felhasználható olaj - helyi alkalmazással: remekül hidratálja a bőrünket és bársonyos érzetű lesz tőle a kezelt felület.
Körmünket is bedörzsölhetjük vele, hogy erősebb és fényesebb legyen, heti két alkalommal elegendő ezt megtenni.
A lenmagolaj házi hajpakolások elemeként is előnyös hatású, heti egyszer érdemes használni, ha fényes hajszálakat szeretnénk.

A lenmagolaj lehetséges mellékhatásai

Várandós nőknek nem ajánlott a fogyasztása! Ugyancsak kerülendő az alkalmazása tervezett műtétek előtt már két héttel, mivel véralvadási zavarokat idézhet elő. Móddal történő fogyasztása (napi kb. 15 mg a magból) során alig vagy egyáltalán nem ismertek mellékhatások, azonban nagy mennyiségben fogyasztva gyakran fordul elő puffadás vagy hasmenés. Ezek a kellemetlenségek általában egy jó nagy pohár víz megivásával megszüntethetők a legtöbb esetben.

Univerzális szabály, hogy minden új táplálék(kiegészítő) étrendünkbe történő bevezetésekor a fokozatosság elvét érdemes követnünk, hogy időben tudjunk reagálni szervezetünk visszajelzéseire. A kezelő orvosunkkal történő egyeztetés pedig minden esetben indokolt, amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állunk!

Forrás: www.womanandhome.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?