2021.09.16. 17:00:00 8729 265

Lencsefőzelék új köntösben: Húsgombóccal az igazi!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahány ház, annyi szokás. Ez a lencsefőzelékre is igaz: hol hagyományosan, hol mustárosan, hol a lencsét is bele pürésítve, hol pedig feltéttel tálalják. A feltét is lehet ezernyi; virsli, sült kolbász, tarja, szalonna, de még főtt tojás is kerülhet a főzelékre. A fasírtot előnyben részesítők most húsgombóccal készítve is kipróbálhatják ezt az ízletes főzeléket.

Lencsés étel húsgombóccal - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lencsés étel húsgombóccal

A mindenmentes főzelék recept teljesen vegán módon is elkészíthető, ha a felsorolt feltétek nélkül készítjük el. A rendhagyó lencsés receptektől így is meg fogja különböztetni ezt a verziót a hozzáadott curry és koriander. Vegyük is sorba a többi alapanyagot:

A főzelék hozzávalói:

2 ek. olívaolaj
1 közepes db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 teáskanál curry paszta
5 dl zöldség vagy húsleves alaplé
250 g vöröslencse
2 db babérlevél
2 dl kókusztej
Fél citrom leve
só, bors
chili és koriander ízlés szerint

A főzelék elkészítése:

  1. Vágd apró kockákra a vöröshagymát és pirítsd meg kevés olívaolajon. Amikor már kissé üveges, reszeld hozzá frissen a fokhagymát, és tedd hozzá a hagymákhoz a curry pasztát is. Néhány percig együtt kell ezeket pirítani, mielőtt felöntenéd az alaplével.

  2. Az alaplét forrald fel, majd öntsd bele a lencsét és a babérlevelet. Kis lángon főzd meg.

  3. Amikor a lencse megpuhult, dúsítsd meg a főzeléket kókusztejjel és ízesítsd meg a citrom kifacsart levével. Végül fűszerezd meg ízlés szerint sóval és (frissen őrölt) borssal.

A húsgolyók hozzávalói:

50 dkg darált hús - A legízletesebb marhahúsból lesz.
1 citrom reszelt héja
1 gerezd fokhagyma
egy kevés koriander
1 kk. római kömény
só és bors ízlés szerint

Elkészítése:

A húsgolyókhoz minden hozzávalót alaposan keverj össze egy nagyobb tálban. A masszából formázz kisebb golyókat, majd tedd ezeket sütőpapírral bélelt tepsire. A húsgolyók 175 fokosra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt barnára fognak sülni.

Tálald fel az elkészült főzeléket húsgombócokkal, korianderrel és chilivel - ki-ki kívánsága szerint.

Forrás: www.nosalty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...