2023.09.10. 10:59:10 7948 262

Lemerültél? – Ezért is lehet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néha arra vágysz, bárcsak Neked is lenne egy töltőd, amivel felcsatlakozva valamilyen erőforrásra és töltődhetnél addig, amíg azt nem érzed, visszanyerted minden energiád? Sajnos, hogy ez megvalósuljon, viszonylag kevés az esély, de egy kis odafigyeléssel segíthetsz magadon!

Kimerültség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kimerültség

Ha energiát nem is tudsz feltétlenül felvenni, arra van lehetőséged, hogy legalább ne vesztegess olyanra, amire nem érdemes. Ezáltal többet tudj befektetni abba, amibe érdemes. Íme, 5+1 energiafaló tevékenység, amit kerülj el, ha lehetőséged van rá!

  • Csak a jelenben! Nem tudsz, vagy éppen nem is akarsz szabadulni a múltban megélt sérelmektől, emlékektől. Bármilyen fájdalmas is ezt kimondani, sajnos muszáj! Akár hiszed, akár nem, rengeteg energiád megy el a múlton való agyaláson, ami egyrészt tökreteszi a jelened, másrészt elveszi az energiát olyan dolgoktól, amik fontosabbak lennének.

  • Az úgy a jó, ha a Te kezedben van! Méghozzá az irányítás! Mondhatjuk, hogy irányításmániás vagy és nem igazán bírod, ha a dolgok nem a terveid szerint alakulnak.

  • Meggyőzni… de minden áron? Olyan típus vagy, aki úgy érzi, neki mindig, minden helyzetben meg kell győznie a környezetét a saját maga igazáról, mert csakis az a jó megoldás? Egyrészt ez korántsem biztos, másrészt a folyamatos, ráadásul felesleges győzködés rengeteg energiádat (és idődet) emészti fel!

  • Nem lenne elég kicsit kevesebb? Mondjuk, aggódás? Természetes, ha az ember aggódik a családjáért, gyermekeiért, de nem tudsz mindig, minden helyzetben ott lenni, segíteni. A folyamatos aggódás pedig nem segít sem rajtuk, sem rajtad. Őket valószínűleg frusztrálja, tőled pedig rengeteg energiát vesz el! Hidd el, a világ dolgai sem oldódnak meg könnyebben, ha folyamatosan azokon agyalsz.

  • Csak magadra koncentrálj! Bizony, a saját erősségeidre, illetve arra, hogy a gyengeségeidet hogyan tudnád a javadra fordítani. Ne hasonlítgasd össze magad másokkal, mert csak frusztrál, és teljesen felesleges is!

  • Nem kíméled magadat sem! Mindenben a tökéletesre törekszel, nem is éred be kevesebbel! Saját magadnak sem engeded meg, hogy hibázz, addig hajtod magad, míg az eredményed tökéletes nem lesz. Biztos, hogy ez viszi előbbre az életed? Vagy ez csupán egy energiafaló tevékenység, amivel jobb, ha minél előbb felhagysz?

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában