2015.09.21. 11:37:33 8224 221

Leleplez a tudomány: érdekességek a befolyásolásról
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A viselkedésünket a szokásaink, a babonáink, az ismétlés és különböző klisék határozzák meg, ami valljuk be, elég kiszámíthatóvá tesz minket. Így könnyen meg lehet minket vezetni, de mi is egyszerűen olvashatunk mások agyában, és előnyt kovácsolhatunk ebből a tudásból.

Befolyásolás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Befolyásolás

Íme néhány érdekes tény arról, hogy mennyi minden árulkodik rólunk, és milyen módszerek ellen vagyunk védtelenek, mert gyakorlatilag biológiailag kódoltak.

Testbeszéd

Ha megveregetjük a vállát valakinek, és aztán mélyen a szemébe nézünk, sokkal nyitottabbá tehetjük a javaslatunk iránt.

A szem a lélek tükre

A pupilla tágulása döntéshozás során arról árulkodik, hogy valaki bizonytalan a döntésében. Ha valaki kevésbé biztos valamiben, az fokozott izgalmi állapothoz vezet, ennek hatására pedig tágul a pupilla. A szem tényleg elárulja a gondolatokat.

Mit árul el a szélesebb arc?

A nagyobb arccsonthoz magasabb tesztoszteron szint társul, ennek köszönhetően ezek az emberek magabiztosabbak lehetnek, sőt, néha akár agresszívebb lehet a személyiségük.

A piros a dominancia színe

Az emberek agya a vörös színt az agresszióhoz és a felsőbb rendűséghez társítja. Azok a bokszolók, akik a piros színben bokszoltak 5%-kal nagyobb valószínűséggel nyertek, mint azok, akik kék felszerelésben léptek a ringbe.

Kő-papír-olló

A férfiak általában szeretik a macsó választásnak tűnő kő szimbólumot, míg az olló a legkevésbé népszerű választás nők és férfiak körében egyaránt. Éppen ezért a legbiztonságosabb a papír: vagy döntetlen lesz az eredmény vagy nyerni fogsz.

A nevetés összekovácsol minket

A nevetés egy olyan érzelem kifejező eszköz, ami segít abban, hogy egy csoport tagjai összejöjjenek, s kialakuljon a kötődés. Teljesen mindegy, hogy a dolog, amin nevetnek vicces vagy sem. A nevetéssel azt közvetítjük, hogy egyetértünk, azonos csapatban játszunk. Tehát, ha szeretnél valakivel jóban lenni, a legrosszabb viccein is nevess, és máris nyert ügyed lesz.

A nők hangja változik a menstruációs ciklus során

Egészen pontosan a nők hangjának vonzerejét érzékelik máshogy a ciklus különböző időpontjaiban. Természetesen akkor a legvonzóbb, amikor a peteérés időszaka van. Az emberei testben tényleg minden összefügg.

A részeg ember és a zsebes

A zsebtolvajok a részeg ember előtt enyhén hintáznak egyik oldalról a másik oldalra, hogy a részeg azt gondolja ő dülöngél, mire odaérnek, a célszemély elveszti az egyensúlyát, ahogy kompenzálni próbálja a zsebtolvaj mozgását. Amikor elesnének a zsebes elkapja őket, és közben ráteszi a mancsát valamelyik értékére.

Kereskedők

A különböző eladási praktikákkal Dunát lehetne rekeszteni, sokszor még akkor is bedől az ember, ha tudatában van a trükköknek. Az egyik ilyen, amikor egy terméket túláraznak, hogy úgy tűnjön a többi igazán jó áron van. Mindez azért működhet, mert az emberek hiába tudják, hogy ellenőrizni kell az árakat, nagyon ritkán teszik meg.

Forrás: bbc.com/future/story/20150911-how-to-read-emotions-and-influence-people

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...