2014.09.21. 12:00:00 11647 86

Lehetetlen? - Így szeresd meg a vasalást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vasalákönnyítőn innen, a ruhahegyen túl élt egy fiatal/középkorú/idős hölgy, akin a hideg verejték futkozott, ha a gyűrött ruhák halmának a közelébe került. Félelemmel és méla undorral képzelte maga elé a hosszú órákat, melyeket a „tüzes vas” fogságában kell töltenie és hiába minden erőfeszítés, a gyűrött öltözetekből álló hegy mérete nem akar csökkenni.

Vasalás | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasalás | Fotó: 123rf.com

Nem lepődnénk meg, ha most minden olvasónk felkiáltana: „De hiszen ez én vagyok!” Na jó, a mindenki azért túlzás, de az biztos, hogy kevesen szeretik ezt a soha véget nem érőnek tűnő folyamatot. És ha belegondolunk, nemcsak úgy tűnik, mintha soha nem lenne vége, hiszen mindig jön egy újabb és újabb adag.

Azt garantálni nem tudjuk, hogy a vasalás ezután tündérmese lesz, de tippjeink segítségével talán sikerül enyhíteni e rettegett házimunka okozta kínokat.

1. Víz, víz, víz

Vagyis inkább gőz, gőz, gőz! Tudtad, hogy ha száradás után, még picit nedvesen kezded vasalni a ruhákat, könnyebben bánsz el majd a gyűrődésekkel? De ha nem szánod magad rá azonnal a feladatra, jó szolgálatot tehet a gőzölős vasaló is. Ám, ha híján vagy egy ilyen berendezésnek, elég, ha az ujjaddal fröcskölöd be kicsit a ruhát, de egy virágpermetező sem rossz ötlet.

2. Gondolkodj előre

Nemcsak azért fontos, hogy a megfelelő mosó- illetve centrifugázó programot válaszd ki a mosógépeden, hogy a lehető legtovább viselhesd az adott ruhadarabot. Ha kellő körültekintéssel olvasod a ruha belső címkéjén található „használati utasítást”, a vasalás folyamatát is megkönnyítheted vele.

3. "Rázd meg, rázd meg, rázd meg, rázd meg, rázd!"

No, nem a fát, legalábbis vasalás szempontjából annak nincs jelentősége. Viszont ha teregetés előtt egy határozott mozdulattal a ruhanemű „tetejét” megfogva meg/kirázod azt, és így teríted ki, néhány órával/nappal később sokkal könnyebb dolgod lesz vele.

4. Ha szereted „halmozni” az élvezetet

Esetleg a gyűjtögető életmódot szereted, tehát szép nagy hegyet halmozol fel a vasalásra váró ruhákból, legalább arra figyelj, hogy ne összegyűrve pakold őket egymásra. Ezzel csak a saját dolgodat nehezíted meg! Szépen hajtogasd össze a vasalásra váró holmikat. Ha nagyobb kedvvel nem is állsz majd neki, legalább nem kell óriási gyűrődésekkel megküzdened.

5. Elő a vállfákkal!

Akár meg is úszhatod a pólók, vagy kevésbé gyűrődő ruhadarabok vasalását, ha vállfán szárítod meg őket. Az ingeket és a dzsekiket, zakókat, kardigánokat mindenképpen vállfán szárítsd, és mehetnek is a szekrénybe. Majd amikor eljön a vasalás ideje, újra előveheted őket. Jó ötlet, csak bírd vállfával! :)

+1 Legyen a vasalás szórakozás!

Először talán furcsán hangzik a két szó (vasalás és szórakozás) egy mondatban, de hidd el nem is olyan elképzelhetetlen. Régen láttad a kedvenc műsorod? Vagy van egy, vagy több film, amit már 1000 éve látni szeretnél? Vagy van, amit újra és újra megnéznél? Kösd össze a kellemeset a hasznossal, nézd meg őket vasalás közben! (Csak hogy biztos legyél a dologban: ez egy sokszor kipróbált, jól bevált és tuti ötlet! :) )

Vasalásra fel!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A legjobb "nagyi lekvárja" receptek

Mai napig a számban is összefut a nyál, ha eszembe jut gyerekkorom szilvalekvárja. Családi házban éltünk, nagy kerttel. Sosem felejtem el, amikor ősszel elindult a gyümölcsszezon, összegyűlt a nagy család a szomszédsággal, és elindult a lekvárfőzés. Óriási üstben rotyogott a szilva, egész éjjel őrizték, kevergették, hogy jól megfőjön. Mi gyerekek természetesen nem mehettünk az üst közelébe, de emlékszem mennyire élveztük a felhajtást, az illatokat és egymás társaságát. Alig vártuk a kóstolást. Ott álltunk sorban a jókora karéj vajas kenyerünkkel, amire rákerült a frissen elkészült, épphogy kihűlt szilvalekvár.

Neki is szüksége van a „kényeztetésre” – Így ragyogjon újra a telefonod tokja

Azt már régóta tudjuk, hogy a telefonunkat bizonyos időközönként, jó esetben napi rendszerességgel nem árt fertőtlenítő tisztítószerrel átkennünk, mert baktériumok, egyéb kórokozók közkedvelt „nyaralóhelye”. Ha tokban tartod a telefonodat, természetesen mindez arra (is) vonatkozik.

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.