2014.09.21. 12:00:00 12646 87

Lehetetlen? - Így szeresd meg a vasalást!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A vasalákönnyítőn innen, a ruhahegyen túl élt egy fiatal/középkorú/idős hölgy, akin a hideg verejték futkozott, ha a gyűrött ruhák halmának a közelébe került. Félelemmel és méla undorral képzelte maga elé a hosszú órákat, melyeket a „tüzes vas” fogságában kell töltenie és hiába minden erőfeszítés, a gyűrött öltözetekből álló hegy mérete nem akar csökkenni.

Vasalás | Fotó: 123rf.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vasalás | Fotó: 123rf.com

Nem lepődnénk meg, ha most minden olvasónk felkiáltana: „De hiszen ez én vagyok!” Na jó, a mindenki azért túlzás, de az biztos, hogy kevesen szeretik ezt a soha véget nem érőnek tűnő folyamatot. És ha belegondolunk, nemcsak úgy tűnik, mintha soha nem lenne vége, hiszen mindig jön egy újabb és újabb adag.

Azt garantálni nem tudjuk, hogy a vasalás ezután tündérmese lesz, de tippjeink segítségével talán sikerül enyhíteni e rettegett házimunka okozta kínokat.

1. Víz, víz, víz

Vagyis inkább gőz, gőz, gőz! Tudtad, hogy ha száradás után, még picit nedvesen kezded vasalni a ruhákat, könnyebben bánsz el majd a gyűrődésekkel? De ha nem szánod magad rá azonnal a feladatra, jó szolgálatot tehet a gőzölős vasaló is. Ám, ha híján vagy egy ilyen berendezésnek, elég, ha az ujjaddal fröcskölöd be kicsit a ruhát, de egy virágpermetező sem rossz ötlet.

2. Gondolkodj előre

Nemcsak azért fontos, hogy a megfelelő mosó- illetve centrifugázó programot válaszd ki a mosógépeden, hogy a lehető legtovább viselhesd az adott ruhadarabot. Ha kellő körültekintéssel olvasod a ruha belső címkéjén található „használati utasítást”, a vasalás folyamatát is megkönnyítheted vele.

3. "Rázd meg, rázd meg, rázd meg, rázd meg, rázd!"

No, nem a fát, legalábbis vasalás szempontjából annak nincs jelentősége. Viszont ha teregetés előtt egy határozott mozdulattal a ruhanemű „tetejét” megfogva meg/kirázod azt, és így teríted ki, néhány órával/nappal később sokkal könnyebb dolgod lesz vele.

4. Ha szereted „halmozni” az élvezetet

Esetleg a gyűjtögető életmódot szereted, tehát szép nagy hegyet halmozol fel a vasalásra váró ruhákból, legalább arra figyelj, hogy ne összegyűrve pakold őket egymásra. Ezzel csak a saját dolgodat nehezíted meg! Szépen hajtogasd össze a vasalásra váró holmikat. Ha nagyobb kedvvel nem is állsz majd neki, legalább nem kell óriási gyűrődésekkel megküzdened.

5. Elő a vállfákkal!

Akár meg is úszhatod a pólók, vagy kevésbé gyűrődő ruhadarabok vasalását, ha vállfán szárítod meg őket. Az ingeket és a dzsekiket, zakókat, kardigánokat mindenképpen vállfán szárítsd, és mehetnek is a szekrénybe. Majd amikor eljön a vasalás ideje, újra előveheted őket. Jó ötlet, csak bírd vállfával! :)

+1 Legyen a vasalás szórakozás!

Először talán furcsán hangzik a két szó (vasalás és szórakozás) egy mondatban, de hidd el nem is olyan elképzelhetetlen. Régen láttad a kedvenc műsorod? Vagy van egy, vagy több film, amit már 1000 éve látni szeretnél? Vagy van, amit újra és újra megnéznél? Kösd össze a kellemeset a hasznossal, nézd meg őket vasalás közben! (Csak hogy biztos legyél a dologban: ez egy sokszor kipróbált, jól bevált és tuti ötlet! :) )

Vasalásra fel!

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Süssük magunk a (mindennapi) kenyerünket – Legalább 10 okunk lehet erre

Szokták mondani, hogy a kenyér az élet szimbóluma, a kovász pedig a lelke. Nem meglepő hát, hogy a pandémia alatt többen igyekeztek elsajátítani a házi kenyérsütés csínját-bínját. Legyen szó bár a klasszikus kovászos, az élesztős vagy sütőporos, a teljes kiőrlésű vagy fehér liszttel készített, a világos vagy barna, a ropogós vagy puha változatokról, bizony nem sokan tudnak ellenállni a frissen sült kenyér illatának.

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Készülj a melegre ezzel a krémes epres-citromos desszerttel

Ebben a receptben nincsenek bonyolult lépések vagy szigorú szabályok. Csak egy adag friss eper, egy kis citrom, egy ma már bárhol megvásárolható olasz krémsajt és egy csipetnyi jókedv kell hozzá! Tehát vedd elő a kedvenc táladat, és készülj fel arra, hogy egy frissítő élményben lesz részed!