2016.03.31. 15:00:27 8716 310

Lehet, hogy te is túlzásdba viszed? 8 takarítási szokás, amivel kárt okozhatsz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A kevesebb néha több, és ez bármilyen furcsa, igaz lehet a takarításra is! Gondoljunk csak arra, amikor túl sok mosószert teszünk a felmosó vízbe, és gyakorlatilag színtiszta habbal mossuk fel a padlót… Van ezek között a szokások között olyan, amiben Te is bűnös vagy?

Házimunka, takarítás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Házimunka, takarítás

1. Gyakorlatilag azonnal letörlöd a tükröt, ha ujjlenyomat van rajta

Bármilyen furcsa is, a túl gyakori nedves lemosás árthat a tükrödnek: a folyadék mögé kerülhet és megrongálhatja, eltávolíthatja a tükröd hátulját. Nyugodtan takarítsd normál időközönként, de felesleges naponta eltávolítani az esetleges foltokat.

2. Túl sok mosószert, mosóport használt

Ha foltosabb vagy koszosabb a ruha, akkor sem kell hozzá több az előírtaknál, egyáltalán nem lesz a fehér fehérebb, vagy a színes élénkebb. Viszont előfordulhat, hogy a mosógép nem tudja kellő mértékben kiöblíteni a ruhákból, és akár bőrirritációt is okozhat. A túl sok hab ráadásul akadályozza a tisztítást is.

3. A konyhaszekrény és pult letörlése

Felesleges naponta letörölni akkor, ha nem csinálod jól! Igen, sok minden megfordul a konyhaasztalon és a konyha pulton a kulcsoktól a különböző ételes dobozokig, ezért nagyon is fontos lenne, hogy naponta fertőtlenítsük ezt a felületet, ha lehet akkor külön, erre a célra szánt konyharuhával vagy szivaccsal. Viszont, ha nincs időd, hogy rendesen lefertőtlenítsd, akkor inkább ne csináld. Főleg ne a mosogatáshoz használt szivaccsal, elnagyolt mozdulatokkal. Ezzel csak a tisztaság látszatát kelted, de a bacik ott maradnak, ráadásul még ide-oda szét is tologathatod őket. Amikor az időd engedi, akkor törölj át mindent alaposan, de egyébként inkább hagyjad… Maximum a morzsákat távolítsd el egy száraz konyharuhával.

4. Túl sok vízzel mosod fel a parkettát

A fa felületeknek nem tesz jót a víz és a nedvesség, így amikor a parkettát mosod, a lehető legkevésbé vizes felmosóval tedd!

5. Minden hajszálért a porszívóhoz nyúlsz

Egyrészt a porszívód üzemidejét is csökkentheted, másrészt a hajszálak feltekerednek a kefére, sőt akár még a kerekére is. Jó, ha a hajat seprűvel vagy kefével szeded fel.

6. A bútorápolót ráfújod a bútorra

Erre való, nem igaz? Nos, nem… A bútorápolót inkább egy puha pamutrongyra fújd rá, és ezt futtasd végig a felületen. Hogy miért? A különböző anyagok lerakódhatnak a bútorra, és még több port vonzanak. Ezzel a trükkel azonban kevesebb bútorápolóra lesz szükséged, így még pénzt is spórolhatsz.

7. A törölközőkhöz extra adag öblítőt teszel

Nagyon finom, puha és illatos törölközőket szeretnél, ezt megértjük. De sajnos ez nem fog bekövetkezni a dupla öblítő mennyiségtől. Sőt! A túl sok öblítőtől nem puha, hanem kissé merev is lehet a törcsi, sőt, akár zsírosnak is érezhetjük, ezenkívül még a vízszívó képessége is csökkenhet, szóval itt is: a kevesebb, több!

8. Egy alkalom után mindent kimosol

A legtöbb holmit akár háromszor is viselheted, mielőtt a mosásba kerül. Természetesen nem az alsóneműket, vagy az edző cuccot, de egy polót, egy inget vagy egy pulóvert simán újra felvehetsz, ha nem koszos vagy szagos. :) Sőt, a farmernadrágokat még ritkábban kell mosni.

Cikkajánló: Milyen gyakran kell mosni a farmernadrágot?

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...