2023.06.11. 11:01:27 5484 203

Legyen tökéletes az epilálás! – Ezzel a 6+1 tippel sikerülni fog
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Míg ősszel, télen elsumákolhatjuk néhány alkalommal, addig tavasszal, a jó idő beálltával, de nyáron, amikor előkerülnek a rövid szoknyák és nadrágok, már kevésbé, vagyis inkább egyáltalán nem hanyagolható el a szőrtelenítés. A borotvák, gyantacsíkok, epilátorok ilyenkor már csatasorba állítva várják, hogy tehessék a dolgukat!

Epilálás, borotválás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epilálás, borotválás

Hogy ki melyik eszközt választja arra, hogy megszabaduljon a kellemetlen szőrszálaktól, egyéni kérdés. Függ a szőr erősségétől, illetve attól, ki milyen gyorsan szeretné eltüntetni a „prémet”, illetve milyen magas a fájdalomküszöbe. A borotva gyors és kíméletes, ám nem tartós. A gyanta és az epilátor mellett hosszabb ideig mellőzhetjük a nem kívánt szőrszálakat, ám a folyamat eléggé fájdalmas. Ha mégis inkább az utóbbi mellett tennéd le a voksodat, és a fájdalmasabb, de tartósabb eredményt szeretnéd, ezeket az előkészületeket tedd meg, mielőtt epilátort veszel a kezedbe!

Ami elmaradhatatlan

Epilálás előtt is érdemes a bőrt megtisztítani mindenféle szennyeződéstől, vagyis egy gyors zuhany, esetleg egy kicsit kellemesebb fürdő jó, ha belefér.

Opcionális, de nem árt, ha megteszed!

Egy alapos bőrradírozás epilálás előtt is megjár! Ezzel eltávolítod az elhalt hámsejteket, a „felszínre” hozol rövidebb szőrszálakat, és megakadályozod az esetleges szőrbenövéseket is! Ez azért nem utolsó szempont, mert rengeted gyulladásos tünettől kíméled így meg magad.

Amit mindenképpen kerülj el!

Mielőtt nekiugrasz a bőrödnek a géppel, fontos, hogy ne kenj rá se testápolót, se babaolajat, mert ez a plusz réteg csak akadályozná a szőr alapos eltávolítását.

Látod, hogy nem látod?

Ha apróbb, szőke szőrszálakkal is rendelkezel, akkor egy erre alkalmas kis lámpa segíthet abban, hogy megvilágítsd a bőrödet és eltávolítsd a leghalványabb szálacskákat is.

A legjobb időpont

Ha a megfelelő időpontot keresed az epilálásra, akkor az este lesz a Te időd. Így van idő, hogy megnyugodjon a bőröd és a rákent „kence” is beszívódjon, hasson.

Milyen gyakran?

Habár a márkák képviselői szerint elég havonta, igazság szerint kéthetente jó, ha sort kerítesz a nem kívánt szőrszálak eltávolítására.

Ha már kence!

Előtte tilos, epilálás után viszont szinte kötelező rákenni testápolót, babaolajat a bőrre, hogy megnyugtassa, táplálja azt.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.