2021.11.03. 17:30:00 11702 283

Legyen a tiéd is zsizsiktől mentes konyha: Így csináld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ragyogóan tiszta otthon: vízkőmentes fürdőszoba, pormentes nappali, makulátlan konyha. Apropó, konyha! A kamrával mi a helyzet? A rizs, a liszt és a búzadara is kártevők nélküli? Habár a roppant apró és még annál is bosszantóbb zsizsik az emberi egészség számára nem feltétlen veszélyes (allergiás reakciók), azért az étvágyunkat jól el tudja venni.

Zsizsik a rizsben - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zsizsik a rizsben

A zsizsikek olyan apró poloskák, amelyek gabonákkal, magvakkal és egyéb hasonló száraz áruval táplálkoznak. Otthonunkba szennyezett élelmiszerekkel együtt juthatnak be. Éppen ezért fontos minden egyes vásárlás alkalmával ellenőriznünk, hogy sértetlen-e a termékek csomagolása! A réseken bejutó poloskák lerakhatják a tojásaikat, amiket és az azokból fejlődő bogarakat szabad szemmel nem is látjuk, míg azok teljesen ki nem fejlődnek.

Aki biztosra akar menni abban, hogy nem visz be a konyhájába zsizsiket, bevethet néhány egyszerű praktikát:

  • Száraz árut csak kis mennyiségben vásároljunk.
  • Fagyasszuk le a gabonát és száraz árut! Így 4 nap alatt elpusztulnak a szabad szemmel nem látható tojásokat és lárvákat.
  • Tároljuk az élelmiszereket jól zárható fém vagy üveg edényekben.

Szabaduljunk hát meg tőle, aztán tartsuk távol a zsizsiket!

1. Dobjuk ki a zsizsikkel fertőzött ételeket!

Amikor zsizsikek nyomait észleljük egy-egy élelmiszerben, azonnal cselekedjünk és távolítsuk el azt! Mivel azonban a zsizsikek át tudják rágni a kartont és akár a műanyagot is, minden menjen kültéri(!) kukába a kamrából!

2. Szabaduljunk meg a felesleges csomagolóanyagoktól is!

Azokat a kartondobozokat és papírzacskókat is távolítsuk el, amiket a száraz áru tárolására használtunk. Az abban megbúvó zsizsikek ismét gondot okozhatnak.

3. Tisztítsuk ki alaposan a kamra (vagy konyha) polcait!

Miután kiürítettünk minden polcot, porszívózzuk ki, majd fertőtlenítsük le a polcokat. A porszívó tartályát is tisztítsuk ki a művelet végén!

4. Tisztítsuk meg a zsizsik mentesnek vélt ételeket, mielőtt visszapakolnánk!

A tárolóedények és konzervek is kapjanak tisztító kezelést, hogy biztosan eltűnjön az utolsó darab poloska is a kamránkból!

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.