2016.11.13. 12:25:13 10530 315

Legyen a konyhád a nappalid (is)!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kisebb lakokban, esetleg ha olyan a lakás kialakítása, ahol nincs külön nappali, előfordulhat, hogy a konyha látja el a közösségi tér szerepét is. És mint tudjuk, egy jó házibuli legnagyobb jelenetei is a konyhában zajlanak.:-) Úgyhogy ha lehetőség van rá, nem árt minél otthonosabbá tenni.

Rendezett konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rendezett konyha

Íme néhány tanács, hogy a konyha ne csak a főzés, hanem jó beszélgetések, nagy nevetések, baráti iszogatások helye is legyen.

1.Le a felső polccal!

Ha megoldható, a konyha felső polcait szereld le, és inkább az alsókat bővítsd. Az így felszabadult felületet kedvedre dekorálhatod képekkel, növényekkel, vagy bármivel, amivel kicsit is otthonosabbá varázsolhatod a lakás ezen részét.

2.Színezd újra!

Nyugodtan variálhatod a falak színét a konyhádban, de azért túlzásba ne ess! Egy erős szín mellé maximum két semleges színt válassz. Ám ha natúr színekben gondolkodsz, abban az esetben választhatsz több árnyalatot is. A szekrények ajtaja lehet mondjuk más-más színű, a lényeg, hogy passzoljanak egymáshoz.

3.Ha inkább csempét választanál…

Ott sem kell a fehér szín mellett maradnod. Nyugodtan leteheted a voksodat egy-egy feltűnő szín mellett, akár a falra kerülő csempe, akár a járólap esetében. Nagyon jópofa, ha a feltűnő színből foltszerűen csak egy-egy helyre, például csak a sütő fölötti falra kerül.

4.Még mindig a színek!

Dobd fel a konyha hangulatát színes székekkel! A vidám, mókás árnyalatok jókedvet hoznak még a szürke hangulatú reggelekbe is!

5.Rend a lelke!

Akár kicsi, akár nagy konyhával rendelkezel, a lényeg, hogy mindennek legyen meg a maga helye! És ha lehet, ha valamit elvettél a helyéről, az kerüljön is vissza, ha már nincs használatban. Néhanapján talán működik a „Jól van az ott, majd holnap elpakolom!” hozzáállás, de általában előbb vagy utóbb ebből bizony káosz lesz. Néhány rejtett fiók, csinos kis ládikó sok mindent elrejt, utóbbiak pedig rendkívül mutatósak is.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...