2015.11.21. 10:45:05 10213 290

Légy a saját lakberendeződ! – Tippek 7 lépésben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy szépen és stílusosan berendezett lakás a nyugalom szigete, a feltöltődés fellegvára számunkra. Ám sokszor igazi kihívás, hogy elérjük a tökéletes otthont. Mennyi próbálkozás, mennyi „kín”! Pedig nem kell hivatásos lakberendezőnek lenni ahhoz, hogy mindezt megvalósítsd!

Berendezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Berendezés

Csupán néhány egyszerű lépés, egy kis odafigyelés és máris kész álmaid otthona!

1. Gondold át!

Gondold végig, mégis mire szeretnéd használni az adott helyiséget, helyiségeket? Ha már adott a lakás felosztása, esetleg még a szobák elosztásával variálhatsz. Tényleg szükségetek van akkora hálószobára? Nem kellene a gyereknek nagyobb tér? Cseréljetek!

2. Rajzolj és bútorozz!

A lényeg, hogy optimálisan használd ki a teret! Szép, ha az óriási étkezőasztalt körbeülheti a család, de ha mindezt egy egészen apró helyiségben próbáljuk kivitelezni, az már bizony kényelmetlen. Ha szükséges, rajzold le, hogyan is rendeznéd be a szobát a különböző bútordarabokkal. Máris egyszerűbb kitalálni, eldönteni, mi hova kerüljön.

3. Találd meg a típusod!

Rendezd be olyannak a lakást, amilyen Te magad vagy! Persze, könnyű azt mondani! Ahhoz, hogy rátalálj önmagadra, illetve a saját „lakás-stílusodra”, böngéssz és gyűjtögess! Lapozz minél több lakberendezéssel foglalkozó újságot, reklámújságot, magazint és gyűjtögesd belőle az ötleteket! Így majd szépen kialakul, milyennek is képzeled el álmaid otthonát.

4. Nem mindegy a szín, nem mindegy az anyag

Képzeld el, milyen színű bútorokban ragyogjon a szobád! Ne légy rest ehhez katalógusokat forgatni, esetleg megkérdezhetsz szakembert is ezzel kapcsolatban. Bútor esetén kérhetsz az anyagából mintát, hogy vajon mennyire passzol a többi bútor színéhez. Arra ügyelj, hogy a nagyobb darabok inkább semleges színűek legyenek.

5. A fal is legyen tökéletes

A fal ideális színének kiválasztani nem 2 perc alatt történik. Lehet, hogy hosszú napok, hetek hónapok fáradságos kutatásának eredménye lesz. Muszáj, hogy különböző fényviszonyokban is lássuk az általunk favorizált színeket. Ha a falon is szeretnéd kipróbálni, egy próbacsíknál többre lesz szükséged: fess be egy nagyobb darab papírt és ezt tedd a falra. A választásnál jó tudni, hogy a színekkel még korrigálhatjuk a szoba, helyiség méreteit, fényviszonyait.

6. Tervezd meg a fényeket!

Míg nappal a ragyogó napfény, este az általad kiválasztott fények keltik életre a helyiséget. A fénnyel nem csak bevilágíthatjuk, de dekorálhatjuk is a szobát. Az egyenletes fény kissé unalmassá változtathatja a szobát. Alapvilágításnak mondjuk válassz valamilyen nagyobb, esetleg állítható fényű állólámpát, az apró spotlámpákkal pedig helyezd előtérbe a szoba egy-egy részét.

7. Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem

Mindenképp válassz a szobához passzoló „csecsebecséket”, hogy ezzel is feldobd a helyiség hangulatát. Ám arra ügyelj, hogy először mindig az alapokat rakd össze, csak utána jöjjenek az apró díszek, párnák és társaik.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Szabad szemmel is látható lesz öt égitest együttállása a nyári égbolton

Július 30-án hajnali fél négykor szabad szemmel is látható csillagászati jelenséget lehet majd megfigyelni a keleti égbolton, ahol öt égitest, a Fiastyúk csillaghalmaz, a holdsarló, a Mars, a Jupiter és a Bika csillagkép vörös csillaga, az Aldebaran kerül közel egymáshoz.

Csak egyszer élsz, élvezd! - A hedonista életszemléletről

Szótári értelmezés szerint a hedonizmus egy ókori görög filozófiai irányzat, mely a testi és szellemi élvezetekre összpontosít, ezt tekintve az életben a legfőbb jónak. Hétköznapibb megközelítésben ez egy olyan életfelfogást és gyakorlatot jelöl, melyben az érzéki örömök élvezete az egyéni élet vezérfonala. Manapság leginkább a „You Only Live Once”, röviden: „YOLO”, magyarul: „csak egyszer élsz”, megközelítésben találkozhatunk ezzel az életfelfogással. Ám nem csupán erről van szó…

Válságban az életünk közepén? Van kiút

Az életközépi krízis (midlife crisis) fogalmáról elsőként Jaques Elliot, kanadai pszichoanalitikus írt, amit leginkább felnőtt férfiak tapasztaltak. A szakember praxisában felfigyelt arra, hogy ez a jelenség nagyjából a negyvenes évekbe lépve, szinte elkerülhetetlenül és szükségszerűen jelenik meg. Ebben a konfliktusban az egyén szembe találkozik a saját végességének valóságával, ami megrémíti, és egyfajta sokként, mi több, halálfélelemként éli meg. Gyakran az „életbe menekülés” útját választja, melyben új szerelmeket keres, lelki öngyógyító kísérletet tesz, és egy illuzórikus második ifjúkor mentsvárába akar menekülni. Hogyan ismerhetőek fel e krízis jelei, és milyen kiutak állhatnak a rendelkezésünkre?