2015.11.21. 10:45:05 9101 287

Légy a saját lakberendeződ! – Tippek 7 lépésben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy szépen és stílusosan berendezett lakás a nyugalom szigete, a feltöltődés fellegvára számunkra. Ám sokszor igazi kihívás, hogy elérjük a tökéletes otthont. Mennyi próbálkozás, mennyi „kín”! Pedig nem kell hivatásos lakberendezőnek lenni ahhoz, hogy mindezt megvalósítsd!

Berendezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Berendezés

Csupán néhány egyszerű lépés, egy kis odafigyelés és máris kész álmaid otthona!

1. Gondold át!

Gondold végig, mégis mire szeretnéd használni az adott helyiséget, helyiségeket? Ha már adott a lakás felosztása, esetleg még a szobák elosztásával variálhatsz. Tényleg szükségetek van akkora hálószobára? Nem kellene a gyereknek nagyobb tér? Cseréljetek!

2. Rajzolj és bútorozz!

A lényeg, hogy optimálisan használd ki a teret! Szép, ha az óriási étkezőasztalt körbeülheti a család, de ha mindezt egy egészen apró helyiségben próbáljuk kivitelezni, az már bizony kényelmetlen. Ha szükséges, rajzold le, hogyan is rendeznéd be a szobát a különböző bútordarabokkal. Máris egyszerűbb kitalálni, eldönteni, mi hova kerüljön.

3. Találd meg a típusod!

Rendezd be olyannak a lakást, amilyen Te magad vagy! Persze, könnyű azt mondani! Ahhoz, hogy rátalálj önmagadra, illetve a saját „lakás-stílusodra”, böngéssz és gyűjtögess! Lapozz minél több lakberendezéssel foglalkozó újságot, reklámújságot, magazint és gyűjtögesd belőle az ötleteket! Így majd szépen kialakul, milyennek is képzeled el álmaid otthonát.

4. Nem mindegy a szín, nem mindegy az anyag

Képzeld el, milyen színű bútorokban ragyogjon a szobád! Ne légy rest ehhez katalógusokat forgatni, esetleg megkérdezhetsz szakembert is ezzel kapcsolatban. Bútor esetén kérhetsz az anyagából mintát, hogy vajon mennyire passzol a többi bútor színéhez. Arra ügyelj, hogy a nagyobb darabok inkább semleges színűek legyenek.

5. A fal is legyen tökéletes

A fal ideális színének kiválasztani nem 2 perc alatt történik. Lehet, hogy hosszú napok, hetek hónapok fáradságos kutatásának eredménye lesz. Muszáj, hogy különböző fényviszonyokban is lássuk az általunk favorizált színeket. Ha a falon is szeretnéd kipróbálni, egy próbacsíknál többre lesz szükséged: fess be egy nagyobb darab papírt és ezt tedd a falra. A választásnál jó tudni, hogy a színekkel még korrigálhatjuk a szoba, helyiség méreteit, fényviszonyait.

6. Tervezd meg a fényeket!

Míg nappal a ragyogó napfény, este az általad kiválasztott fények keltik életre a helyiséget. A fénnyel nem csak bevilágíthatjuk, de dekorálhatjuk is a szobát. Az egyenletes fény kissé unalmassá változtathatja a szobát. Alapvilágításnak mondjuk válassz valamilyen nagyobb, esetleg állítható fényű állólámpát, az apró spotlámpákkal pedig helyezd előtérbe a szoba egy-egy részét.

7. Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem

Mindenképp válassz a szobához passzoló „csecsebecséket”, hogy ezzel is feldobd a helyiség hangulatát. Ám arra ügyelj, hogy először mindig az alapokat rakd össze, csak utána jöjjenek az apró díszek, párnák és társaik.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Bosszantó nyomok – Így távolítható el a szilikon 1.

Itt a tavasz, megkezdődnek a felújítások, szépítgetések. Munkától, időtől és persze pénztárcától függően van, aki szakemberre bízza a dolgot és akad, aki saját kezűleg igyekszik kivitelezni a felújítási, javítási munkálatokat. Ha apró rések, lyukak eltüntetése a feladat, a szilikonnal érdemes jó barátságot ápolni.

Nyelveljünk! A nyelvtanulás bonyodalmai és apró trükkök

Azt szokták mondani az ismerőseim, hogy szerencsés vagyok, mert gyermekkoromtól két nyelvet beszélek párhuzamosan, anyanyelvi szinten. Ez valóban egy olyan helyzet, amit már felnőtt korban nem igazán lehet pótolni. Ebből a szempontból a saját esetem kapcsán tapasztalom, hogy mit jelent kisgyermekként két nyelven szinte egyszerre megtanulni beszélni, illetve mit jelent később, már kicsit idősebben egy harmadik nyelvet elsajátítani. Azt gondolná az ember, hogy két nyelv magabiztos használata mellett egy harmadik nyelv megtanulása már gyerekjáték. Jelentem, a dolog nem ilyen egyszerű! Sőt, nagyon nem. Szóval, boncolgassuk ezt egy kicsit részletesebben, hátha sokak számára segítséget jelentenek a saját tapasztalataim.

Közeleg a nyár, és vele együtt a jegeskávé szezon! – Dobd össze otthon!

Nincs is jobb, mint egy ráérős délutánon a barátnőkkel jeges kávét kortyolgatva beszélgetni az élet nagy dolgairól, vagy éppen csacsogni a semmiről. Néha jól esik ezt az otthonunk kényelmében, saját készítésű hideg itókát hörpölgetve megtenni. A helyszínt Nektek kell biztosítani, a jeges kávé receptet mi szállítjuk.