2015.11.21. 10:45:05 10114 290

Légy a saját lakberendeződ! – Tippek 7 lépésben
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy szépen és stílusosan berendezett lakás a nyugalom szigete, a feltöltődés fellegvára számunkra. Ám sokszor igazi kihívás, hogy elérjük a tökéletes otthont. Mennyi próbálkozás, mennyi „kín”! Pedig nem kell hivatásos lakberendezőnek lenni ahhoz, hogy mindezt megvalósítsd!

Berendezés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Berendezés

Csupán néhány egyszerű lépés, egy kis odafigyelés és máris kész álmaid otthona!

1. Gondold át!

Gondold végig, mégis mire szeretnéd használni az adott helyiséget, helyiségeket? Ha már adott a lakás felosztása, esetleg még a szobák elosztásával variálhatsz. Tényleg szükségetek van akkora hálószobára? Nem kellene a gyereknek nagyobb tér? Cseréljetek!

2. Rajzolj és bútorozz!

A lényeg, hogy optimálisan használd ki a teret! Szép, ha az óriási étkezőasztalt körbeülheti a család, de ha mindezt egy egészen apró helyiségben próbáljuk kivitelezni, az már bizony kényelmetlen. Ha szükséges, rajzold le, hogyan is rendeznéd be a szobát a különböző bútordarabokkal. Máris egyszerűbb kitalálni, eldönteni, mi hova kerüljön.

3. Találd meg a típusod!

Rendezd be olyannak a lakást, amilyen Te magad vagy! Persze, könnyű azt mondani! Ahhoz, hogy rátalálj önmagadra, illetve a saját „lakás-stílusodra”, böngéssz és gyűjtögess! Lapozz minél több lakberendezéssel foglalkozó újságot, reklámújságot, magazint és gyűjtögesd belőle az ötleteket! Így majd szépen kialakul, milyennek is képzeled el álmaid otthonát.

4. Nem mindegy a szín, nem mindegy az anyag

Képzeld el, milyen színű bútorokban ragyogjon a szobád! Ne légy rest ehhez katalógusokat forgatni, esetleg megkérdezhetsz szakembert is ezzel kapcsolatban. Bútor esetén kérhetsz az anyagából mintát, hogy vajon mennyire passzol a többi bútor színéhez. Arra ügyelj, hogy a nagyobb darabok inkább semleges színűek legyenek.

5. A fal is legyen tökéletes

A fal ideális színének kiválasztani nem 2 perc alatt történik. Lehet, hogy hosszú napok, hetek hónapok fáradságos kutatásának eredménye lesz. Muszáj, hogy különböző fényviszonyokban is lássuk az általunk favorizált színeket. Ha a falon is szeretnéd kipróbálni, egy próbacsíknál többre lesz szükséged: fess be egy nagyobb darab papírt és ezt tedd a falra. A választásnál jó tudni, hogy a színekkel még korrigálhatjuk a szoba, helyiség méreteit, fényviszonyait.

6. Tervezd meg a fényeket!

Míg nappal a ragyogó napfény, este az általad kiválasztott fények keltik életre a helyiséget. A fénnyel nem csak bevilágíthatjuk, de dekorálhatjuk is a szobát. Az egyenletes fény kissé unalmassá változtathatja a szobát. Alapvilágításnak mondjuk válassz valamilyen nagyobb, esetleg állítható fényű állólámpát, az apró spotlámpákkal pedig helyezd előtérbe a szoba egy-egy részét.

7. Ne feledkezz meg a kiegészítőkről sem

Mindenképp válassz a szobához passzoló „csecsebecséket”, hogy ezzel is feldobd a helyiség hangulatát. Ám arra ügyelj, hogy először mindig az alapokat rakd össze, csak utána jöjjenek az apró díszek, párnák és társaik.

Forrás: miss.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában