2021.10.27. 12:15:00 6344 213

Látlak téged! - Amiért az egymásra figyelés kulcsfontosságú a párkapcsolatokban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetes folyamat, hogy a párkapcsolatok kezdetén jelentkező rózsaszín köd szép fokozatosan az unalmas hétköznapok homályába veszik. Az érintések gyakorisága és a szemkontaktus hossza ugyanígy lecsökken. Tudatos odafigyeléssel azonban tartós boldogság csempészhető bármelyik kapcsolatba!

Egymásra figyelve - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egymásra figyelve

90 másodperc. Ennyi a kulcs. Hihetetlen ugye, hogy ezt a minimum időtartamot sem képesek sokan a partnerükre áldozni? Amikor ezer kihívással állít szembe a nap, akkor bizony könnyű elfeledkezni a másik igényeiről. Pedig a másik felé való érdeklődés és gondolatainak megismerése olyan apróságnak tűnő, de annál lényegesebb mozzanatok egy pár (valóban) közös életében. Szóval, ne csak lásd, de halld is!

A kölcsönös odafigyelés fontossága:

A tényleges jelenlét olyan apró ajándék a szerelmünk felé, amely a kapcsolat hosszú távon való boldog működéséhez járul hozzá. Természetesen lehetnek olyan időszakok egy pár életében, amikor az egyik fél leterheltebb, emiatt kevesebb figyelmet tud fordítani a párkapcsolat ápolására, de jó ezen időtartam hosszát minél rövidebbre szabni.
Ha hosszú távon alakul ki figyelemhiány, az könnyen az érintett két fél elidegenedéséhez vezethet. Innen pedig már szinte egyenes az út ahhoz, hogy máshol keressük a figyelmet a párkapcsolatban jelen lévő frusztráció helyett.

A közlés közbeni szemkontaktus fontossága:

A nap folyamán teljesen lehetetlen egyfolytában az éber jelenlét állapotában lenni. Főként a mindennapi teendők közbeni beszélgetés során jellemző, hogy elsiklunk egy-egy információ felett. Hogy megbizonyodhassunk arról, minden fontos mondandónk nyitott fülekre talált, vegyük fel a szemkontaktust a partnerünkkel és várjuk meg, míg néhány szóban reagál is a mi szavainkra.

Válasszuk meg jól az időt, amikor figyelmet kérünk!

Mindenki más szeretetnyelvvel bír és vannak elfoglaltabb pillanatai is a nap folyamán, figyeljük meg partnerünk szokásait és reakcióit, így biztosan fogékony hangulatában tudjuk majd napi figyelem adagunkra emlékeztetni őt. A jó párkapcsolatban jelen lesz az egyensúly, amit a kölcsönös megbecsülés és az együtt eltöltött minőségi idő alakít ki.

Forrás:www.activebeauty.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

A pszichológushoz járással kapcsolatos mítoszok, gyakori tévhitek

“Pszichológushoz járni badarság. Ez csak egy újabb külföldről beszivárgott hóbort. Talán csak nem vagy őrült? Vannak, akiknek minden ostobaságra jut idejük. Fölösleges pénzkidobás. Hogy mik vannak…” Ilyen és ehhez hasonló vélekedések egész garmadájával találhatjuk szembe magunkat, ha a pszichológushoz járás kérdéséről esik szó. De vajon mi felel meg a valóságnak?

Van a produktivitásnak sötét oldala?

Ha a Google keresősávjába bepötyögjük az angol „obsession with”, magyarul: a megszállottság kifejezést, akkor az első automatikus kiegészítés nem más lesz, mint a „productivity”, azaz a termelékenység. Amennyiben magyarul írjuk be a „produktivitás” szót a sávba, úgy az első javasolt kiegészítés a „növelése” lesz. Tehát az angol példa nem sokban tér el a magyar változattól, melyből arra lehet következtetni, hogy a termelékenység-fokozás igénye szinte mindenhol ugyanolyan mértékű. Önmagában a „megszállottság” kifejezés sem a feddhetetlenségéről híres, hanem egy rögeszmeként is emlegetett szorongásos pszichológiai zavarként van számon tartva, mely az esetek többségében negatív hatást gyakorol az ebben érintettek életére.

Halogatsz vagy a tökéletességre törekszel?

A Harvard egyik tanulmánya szerint a fiatalabb korosztály körében egyre szélesebb körben jelentkező pszichés betegségek növekedése elsősorban a önmagukkal szemben támasztott – rendszerint irracionális – elvárásokból és a gyakori önbíráskodásból fakadhat. A kutatók rámutatnak arra, hogy mindezen elvárásokat olyan kortárs mítosz elsajátítások mozgatják, amelyek a tökéletesség hajszolásának irreális igényéből építkeznek.