2017.05.28. 14:17:43 9314 264

Lányos napok? – Ezeket kerüld!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Habár manapság már szinte minden adott, hogy a nők „azokon a bizonyos napokon” is kényelmesen érezzék magukat, azért valljuk be, elég megterhelő ez a pár nap még így is nekünk. Itt fáj, meg ott fáj, így figyelni, úgy figyelni, és a lelkünk is elég érzékeny. De mit tehetnénk még, hogy kicsit jobb legyen?

Női ciklus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Női ciklus

Azt sajnos nem tudjuk megígérni, hogy szinte észrevétlenül túlléptek azon a pár napon, de ha erre a néhány dologra odafigyelsz, talán könnyebb lesz kicsit!

Aludj eleget! De tényleg!

Tanulmányok szerint a nők a nehéz napok előtt és alatt nyugtalanabbul alszanak, illetve a mélyalvások száma kevesebb. Pedig pont ebben a pár napban lenne szükségük a több pihenésre! Próbáljunk segíteni magunkon úgy, hogy kerüljük a késő esti „evészetet”, illetve a koffein fogyasztását.

Figyelj, mit eszel!

Az ember lánya a menstruációja alatt felfalná egy gyorsétterem és egy (vagy több) cukrászda teljes kínálatát. Pedig nem ártana ilyenkor is odafigyelni, milyen táplálékot veszünk magunkhoz! A kalciumban, magnéziumban és vitaminokban gazdag fogások segíthetnek, hogy könnyebben átvészeljük azokat a napokat. A gyorsételek, nehéz fogások csak még inkább megterhelik a gyomrunkat, testünket.

Ne gubózz be!

A nehéz napok alatt hajlamosak vagyunk ledőlni, és „ágyban, párnák közt” átvészelni azt a pár napot. De nem ez a legjobb megoldás! Ha hagyjuk magunkat szenvedni, akkor az a hangulatunkra is rányomja a bélyegét. Irány a természet, egy kis séta, madárcsicsergés, napsütés, és máris elillan a fájdalom, és hamar elrepül az a néhány nap.

Mondj le a káros szenvedélyeidről!

Az alkohol és a cigaretta sajnos nem segít rajtad a nehéz napok alatt! A borocska, söröcske és egyéb bódító italok mind az alvásidődet, mind a peteérésedet befolyásolhatják. A cigi, illetve a benne lévő nikotin pedig a vérkeringésre van negatív hatással, így erősítheti a görcsöket is!

Ha már nagyon fáj…

A menstruációs görcsök sokszor már-már elviselhetetlen fájdalmat bírnak okozni, amit csakis gyógyszerek segítségével bírunk elviselni. Legjobb, ha ilyenkor ibuprofen, esetleg paracetamol tartalmú szereket használunk, az aszpirin nem a legjobb választás. Utóbbi hígíthatja a vérünket, ami csak erősíti a vérzést.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...