2017.10.09. 14:08:51 8382 351

Kutyusra vágysz? – Ezeket fontold meg, mielőtt kutyát veszel magadhoz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Születésnapra, esetleg a közelgő karácsonyra egy kutyussal megajándékozni a család legkisebb tagját, tagjait remek ötlet lehet, ha úgy látjuk, felkészült már a gyermek egy ilyen nagy feladatra. Persze, a gyerkőc felkészültségén kívül még van néhány szempont, amit figyelembe kell vennünk, ha úgy döntünk, eb kerül a családba.

Kölyök kutyus - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kölyök kutyus

Mielőtt elindulnátok a közeli állatkereskedésbe, körülnéznétek a környék tenyésztőinél, vagy az állatmenhelyen, fontoljátok meg, mégis milyen fajta kutyus illene az otthonotokba. Illetve, hogy illene-e egyáltalán?

Nem mindegy, hova?

Vagyis nem mindegy, hova hozod majd haza a kutyust! Lakásotok van, esetleg van egy apró udvarotok? Vagy ellenkezőleg, családi ház, óriási kerttel, udvarral? És ha van külső teretek, az mennyire alkalmas egy kutya számára? Ha sok a virág, egyéb növény, nem biztos, hogy sokáig együtt tudnának élni egy mindent ki- illetve elásó kutyussal! Szóval, ezek függvényében válassz, milyen méretű, fajtájú, korú ebuszt tudnátok bevállalni.

Nem mindegy, honnan?

Fontos, hogy azt is meggondoljátok, honnan hozzátok a kutyust? Menhelyről, tenyésztőtől? Ebből adódik majd a következő kérdés is!

Kora?

Ha a menhely mellett döntetek, nyilván nem kölyökkutyát szeretnétek. Ilyenkor számolni kell azzal, hogy a kutyus már az előző helyén, helyein felvett-e bizonyos szokásokat, illetve hogy az előző „életeiből” hozott traumák mennyire viselték meg lelkileg? (Sajnos, a menhelyes kutyák egy része sanyarú sorsot tudhat maga mögött.) Ha egészen pici ebet szeretnétek, ott Ti lesztek majd hatással a későbbi viselkedésére, hiszen Ti nevelitek majd. Viszont ebben az esetben számolni kell néhány lepisilt, esetleg lekakilt szőnyeggel, járólappal, megrágott cipővel, bútorral.

Fajtája?

Alaposan végig kell gondolni, milyen fajta passzolna a családotokhoz leginkább. Mind méretben, mind viselkedésben egyaránt. Szinte majdnem minden további kérdés ezzel függ össze.

Idő, idő, idő

Jól gondoljátok meg, mennyi időt tud a család a kutyusra áldozni? Lesz elég idő levinni sétálni rendszeresen, játszani vele akár bent, akár kint? Ha hosszabb időt nem töltetek majd otthon, magatokkal tudjátok-e vinni, lesz, aki majd vigyáz rá, illetve van-e a közelben kutyapanzió, ahova esetleg el tudjátok vinni több napra is, ha nincs más lehetőség?

Pénz, pénz, pénz

Egy kutya a családban, bármilyen szép dolog is, jár némi költséggel. Fajtától, mérettől függ, hogy mennyivel, de jó, ha ezt előre belekalkuláljátok a családi költségvetésbe.

Egy életre szól…

Bármilyen fajta mellett döntesz, azzal számolj, hogy egy kutya nem 1 napra, nem két hétre, vagy pár hónapra szól! Ha magunkhoz veszünk egyet, akkor azzal megígérjük, hogy egy életen keresztül a társai leszünk, vigyázunk majd rá. (És ő ugyanezt gondolja majd!:-)) Szóval, ennek tudatában döntsetek arról, szeretnénk-e ebet a családba? Ha a válasz igen, és képesek leszünk vállalni érte a felelősséget, számoljunk azzal is, hogy egy kutyus valóban egy életre szól – ám „csak” az ő élete idejéig maradhat velünk. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy a kutyák sokkal rövidebb ideig élnek, mint az emberek. Elveszíteni egy négylábú barátod pedig szintén nem könnyű…

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...