2021.01.19. 13:29:15 6015 181

Kutatóintézetet nyit az antibiotikum-rezisztencia feltartóztatására az Oxfordi Egyetem
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Új kutatóintézetet nyit az Oxfordi Egyetem az antibiotikum-rezisztencia feltartóztatására - adta hírül a BBC News.

Antibiotikumok - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Antibiotikumok

Az egyetem közleménye szerint az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok az egyik legnagyobb kihívást jelentik az egészségügyre, évente világszerte mintegy 1,5 millió ember halálát okozzák.

Az intézményt az Ineos vegyipari vállalat 100 millió fontos (40 milliárd forint) adományából hozzák létre. Ötven szakember fog dolgozni az új kutatóintézetben, akik az antibiotikumok túlzott és téves használatát kutatják, amely az egyetem szerint 2050-re évente akár 10 millió többlethalálozást okozhat.

Rutinműtétek és egyértelműen hatásosnak tartott kezelések válhatnak kockázatosabbá hatékony antibiotikumok nélkül - figyelmeztetett az egyetem.

Az antibiotikumokkal szembeni bakteriális ellenállás napjainkban az egyike azoknak a problémáknak, amelyek mértékét a leginkább alábecsülik - mondta David Sweetman, az új intézet egyik sebészkonzultánsa.

Forrás: [MTI](http:// mti.hu)

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...