2024.03.28. 08:34:38 6155 262

Külső és belső méregtelenítés természetesen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ki ne szeretne a reggeli ébredéskor erőtől duzzadóan kipattanni az ágyból? Jó lenne a fásultságot, levertséget, bágyadtságot, ingerültséget, valamint az emésztési zavarokat, fejfájást, a különféle bőrbetegségeket csak hírből ismerni? Marie Farquharson könyvében, a Természetes méregtelenítésben arra hívja fel a figyelmünket, hogy az, ahogyan a saját bőrünkben érezzük magunkat arról a testi képességünkről fest képet, ahogyan a mérgekkel bánunk.

Boldog pár Fotó:123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog pár Fotó:123rf.hu

A gyakorta és méltán csodálatosnak nevezett emberi szervezet képes arra, hogy megtisztítsa és megújítsa önmagát. Azonban az, ahogyan a testünkkel bánunk, és amilyen táplálékokkal ellátjuk, nagyban befolyásolja ennek a képességnek az előrevitelét, ám legtöbb esetben és sajnálatos módon e jótékony munkában való hátráltatását.

Az adalékanyagokkal telezsúfolt, (többszörösen is) feldolgozott ételfélék, a stresszes életmód, az ülőmunka, a víz- és levegőszennyezettség hatására viszont olyan sok méreggel terheljük meg a szervezetünket, amivel nem tud mit kezdeni, amelynek mennyiségét nem képes optimálisan kiválasztani. A fogyasztói társadalmunk túlhajszoltságában megterhelt testünk ezért olyan kellemetlenségekkel kell, hogy szembenézzen, mint a pattanásos arcbőr, a fénytelen haj és szemek és a már-már folyamatossá váló kimerültség-érzés.

Farquharson emlékezteti olvasóit arra, hogy a megoldás kulcsa mégiscsak a birtokunkban van, és sokat tehetünk annak érdekében, hogy megszabaduljunk ezektől az élet- és életkedv tompító mérgektől. Ebben lehet a segítségünkre a tisztító étrend és az ellazító technikák, melyek a testre és a szellemre egyaránt pozitív hatást gyakorolnak. A méregtelenítés révén nagy eséllyel meg-, illetve felszabadíthatjuk a testünket a felhalmozódott méreganyagoktól, fokozhatjuk a hatékonyságunkat, javíthatjuk a termelékenységünket, növelhetjük a kreativitásunkat és a motivációnkat, megfiatalíthatjuk a bőrünket, elejét vehetjük néhány betegségnek, valamint pihentethetjük a szervezetünket.

Hogyan védhetjük magunkat az egészségünket fenyegető külső és belső mérgektől?

A levegőben terjedő mérgektől úgy védhetjük meg magunkat, hogy nem sétálunk és kerékpározunk erősen forgalmas, zsúfolt utak közelében, hanem lehetőségünk szerint parkokban, erdőkben kerítünk erre sort.

Amennyiben tehetjük, vásároljunk helyi, bio élelmiszert, korlátozzuk a magas feldolgozottságú (gyors)ételek fogyasztását. Ha csapvizet iszunk – ami a legtöbb fejlett országban biztonsággal iható – egy kis ideig folyassuk a vizet, hogy ezáltal valóban friss vízhez juthassunk. Mindenképpen előnyt jelent, ha beszerzünk egy egyszerű szűrőt, mellyel eltávolíthatjuk a vízben fellelhető mikroanyagokat (fémek és vegyszerek nyomait).

Sűrűn szellőztessük az otthonunkat, és szerezzünk be néhány szobanövényt, melyek képesek kiszűrni a levegőből az olyan mérgező gázokat is, mint például a formaldehid (más néven metanal). A legjobb levegőtisztító szobanövények között fellelhető a bambuszpálma, a szobaborostyán, a gumifa, a hölgypálma és a fikusz is. A tisztításhoz használt vegyszereket, pedig cseréljük le természetes anyagokra (pl. ecet, illóolajok, citrom és só – például vízkőoldáshoz, citromsav, vagy organikus tisztítószerek).

A (gyógy)növények közül segíthet az édesgyökér (gyulladáscsökkentés, menstruációs zavarok); édeskömény (emésztés, szélgörcs); fokhagyma (természetes antibiotikum); gyömbér (émelygés); kakukkfű (fertőzésgátlás); kamilla (nyugtalanság csillapítása); koriander (étvágygerjesztés); petrezselyem (méregtelenítés, menstruációs görcs enyhítés).

Továbbá a régi idők óta használt Aloe vera (gél vagy lé) segíti az emésztést, az aranypecsét felgyorsítja a méregtelenítést, tisztítja a vért, a májat, a bőrt és a veséket. A borókának erős vizelethajtó hatása van, és a régi gyógyászatban használták (ízületi) gyulladások kezelésére is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.