2019.10.25. 14:39:47 7494 309

Krémleves zöldborsóból, amit a férfiak is kedvelni fognak!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sütőtök szezon lassú kifutásával sem kell lemondanunk az élénk színű ételekről, hiszen a zöldborsó fagyasztott és konzerv formában egész évben kapható, így többféleképpen felhasználhatjuk. Most a húsimádó férfiaknak kedvezve egy sonkával felturbózott krémlevest hoztunk belőle nektek.

Zöldborsókrémleves - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldborsókrémleves

Az élénk színű, húsos levest akár fél órán belül tálalhatjuk az étkező asztalra, emiatt ez a recept mindenképp begyűjtendő a gyorsan valami finomat típusú receptek közé.

Zöldborsókrémleves sonkával

Hozzávalók:

  • Vaj,
  • 1 apróra vágott hagyma,
  • 1 közepes, felkockázott burgonya,
  • (főtt vagy pirított) sonka,
  • 1 liter a sonka főzővízéből, vagy leveskockás alaplé
  • 500 gramm (fagyasztott) zöldborsó

Elkészítés:

Egy kevés vajon serpenyőben lágyítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát, de ne pirítsuk meg, hogy ne kapjon színt! Ebben forgassuk meg a burgonyakockákat, és ezt az egészet öntsük bele a lábasba, amibe már előzetesen odakészítettük az 1 liter alaplét vagy a sonka főzővizét. Főzzük alacsony lángon gyöngyözésig. Amikor megfőtt a burgonya, tegyük be a levesbe a zöldborsót is. Forraljuk össze, míg meg nem puhul, majd a tűzről levéve az egészet turmixoljuk krémes állagúra.

Ha van főtt sonkánk, egyszerűen szeleteljük fel csíkokra és tálalás után helyezzünk a krémleves közepére belőle fél-fél maroknyival.

Amennyiben a sonkát nem főztük meg előre, pirítsuk meg egy kis zsiradékban a csíkokat és csak azután kerüljenek rá a kitálalt zöldborsó levesünkre.

Forrás: bbcgoodfood.com/recipes/2806665/pea-and-ham-soup

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...