2015.07.11. 14:05:45 8847 240

Krém vagy spray? Mivel védd a bőröd?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Már javában tombol a nyár, túl vagyunk jó néhány forró napon, sokaknak valószínűleg az első strandélmények is megvoltak. Mindezektől függetlenül nem lehet elégszer hangsúlyozni annak fontosságát, hogy a megfelelő módon óvjuk bőrünket a nap káros sugaraitól.

Napvédő spray - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Napvédő spray

Többféle lehetőség létezik már arra, hogyan védjük bőrünket a leégés és a már írt káros sugarak ellen. Fontos, hogy tartsuk magunkat ahhoz, hogy a kritikus 11 és 15-16 óra között nem megyünk ki a tűző napra. Illetve, hogy gondoskodunk a megfelelő folyadékpótlásról. De nem szabad megfeledkeznünk a bőrünket pajzsként óvó krémekről, vagyis naptejekről, és az újdonságnak számító spray-kről sem.

Mindkettő jó megoldás lehet, lássuk, mi szól egyik, illetve másik mellett.

Miért jó a krém?

A jól bevált, már-már ősi módszernek számító krémek, naptejek nagy előnye, hogy „vastagok”, sokáig a bőrön maradnak. Persze, ettől függetlenül fontos, hogy folyamatosan, egy-egy csobbanás után „utánkenjük” bőrünket. De akár napozáskor, vagy törölköző használatakor is ledörzsölhetjük bőrünkről a krémet. Az persze néha kicsit kellemetlen, hogy egyes naptejek kicsit ragadnak, furcsa tapintású lesz tőlük a bőröd. És nem is szívódnak be olyan gyorsan.

Miért válassz spray-t?

Előnye mindenképpen az a naptejekkel szemben, hogy a szórófej segítségével néhány fújással egyenletesen oszlatható el a bőrön és vékonyabb rétegben is felvihető. Könnyen felszívódik, és felvitele után nincs ragacsos érzés a bőrön. Arra ügyeljünk, hogy arcunkra csak a kezünkre fújt napvédőt vigyük fel.

Mivel vékonyabb réteget képez, így sűrűbben kell újra kenni magunkat.

És egy kis faktor-tan!

Azt tudtad, hogy ha 30-as faktorú naptejet használsz, az annyit tesz, hogy harmincszor hosszabb időt tölthetsz a napon? Persze, azért ez nem szentírás! Függ attól is, milyen bőrtípussal rendelkezel, illetve milyen tevékenységet végzel, miközben barnulsz. Ha csak kifekszel a kedvenc gyékényedre, és sütteted a hasad, a naptej kevésbé kopik a bőrödről, mintha mondjuk vízisíelsz.:-)

Forrás: gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...