2018.09.26. 14:38:59 8428 281

Közös takaró külön pénztárcával - Jó ez így?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mi az a téma, ami szinte az összes első randin felvetődik? Ki és mit fizet az este kiadásaiból. A pénzügyek a kapcsolat fontos kérdése miatt, összeköltözés, házasság vagy közös gyermek, mind olyan élethelyzet, ami szorosabbra fűzi a párok közötti kapcsolatot, no meg a nadrágszíjat is…

Párkapcsolati pénzügyek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Párkapcsolati pénzügyek

Mi lehet az oka, hogy napjainkban egyre több pár választja a többé-kevésbé megtartott külön kasszás modellt ahelyett, hogy a bevételeiket közös egészként kezelnék? Milyen minőséget adhat ez a párkapcsolati bizalomnak? A változó párválasztási szokások is átírják a korábbi szokásokat: a férfiak tudat alatt elvárják, hogy a választottjuk képes legyen eltartani magát, míg a nők többször választanak jóval idősebb partnert az anyagi biztonság érzetének érdekében.

Teljesen külön kasszán…

A kései elköteleződés miatt megszokott függetlenség és az esetleges korábbi rossz tapasztalatok a vezető okok, amik miatt a mai párok sokszor teljesen külön kezelik a fizetéseiket. A felmerülő kiadásokat meghatározott arányban fedezik, ami pedig megmarad a fizetésükből, azzal szabadon rendelkeznek. Az életciklusokban való gondolkodás is efelé tereli a mai fiatalokat. A szakértők szerint ez egyfajta bizalmatlanságot sugallhat a másik fél felé, és az elkerülhetetlen párkapcsolati problémákat kevésbé érdekeltek megoldani a felek - az erőfeszítés helyett könnyebben továbbállnak.

1+1=3?

A létfenntartás költségeit azonos arányban fizető párok előtt kétféle lehetőség áll:

  1. A megtakarítások levonása után fennmaradó összeg feleződik. Az egyenrangúság érzete és éreztetése céljából.
  2. A kiadásokat azonos mértékben rendezik ugyan, de mindenki azt az összeget teheti zsebre, ami a saját béréből megmarad. Ekkor általában a nők járnak „rosszabbul” a nemek közötti béregyenlőtlenségek miatt.

Ezeknél a pároknál látszik a törekvés a közös célok megvalósítására, de a manapság oly nélkülözhetetlen szuveneritásból is megőrizhetnek valamennyit személyes igényeik kielégítésekor.

Ami az enyém, az a tiéd is!

Azért akadnak még szép számban párok – leginkább olyanok, akik nincsenek túl egy elfajult váláson, akik minden bevételüket bedobják a közösbe. Ez értelmezhető a másikba vetett teljes bizalom jeleként is. Ez lenne vajon az ideális pénzügyi megoldás, vagy csak egy idejét múlt ideológia?

Bármelyik álláspontot is képviseljük, őszintén beszéljük meg a pénzhez fűződő gondolatainkat a szerelmünkkel, mivel a lappangó egyet nem értések és az esetleges uralkodó-behódoló viszony párkapcsolati feszültségek, valamint egzisztenciális szorongás forrásai lehetnek.

Forrás: kiszamolo.hu/kozos-kassza-vagy-kulon-kassza

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...