2018.05.17. 16:58:59 10324 319

Közös családi étkezés, jobb kommunikáció!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A minőségi együtt töltött idő ritka kincs a modern családok életében. Sokszor a családi étkezéseket is művészet összehozni, pedig nagyon megéri megszenvedni a családtagok összeszervezésével, mivel a közös étkezéseknek jó néhány pozitív hatása van.

Család pizzázik - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Család pizzázik

Természetesen a családi kötelék szorosabbra fűzése is hozadéka, de más, kevésbé egyértelmű, jótékony következményekkel is együtt jár, ha megosztjuk egymással az asztalt.

Bizonyára észrevettétek már, hogy gyakran csak a vacsoraasztal mellett van alkalom arra, hogy a családtagok néhány szót válthassanak a többiekkel. Éppen ezért a szülőknek nagy hangsúlyt kellene fordítaniuk arra, hogy a gyerekek egészséges kommunikációt folytassanak anélkül, hogy a számítógép, a tv vagy akár a mobiltelefon elvonná a figyelmüket.

Két falat között a gyerek megfigyelheti a szülőtől azt, hogy hogyan kell kifejezni a saját véleményünket, és azt is, hogy mikor és hogyan kell meghallgatni a másikat.

A közös családi étkezések remek alkalmat adnak arra is, hogy…

…átbeszéljük a gyerekekkel a nap történéseit. Ha kell, adjunk tanácsot. Később a gyermek is szívesebben fog kérdezni tőlünk, mert érzi az odafigyelést.
…a gyermek életkorának megfelelő hírekről beszélgessünk vele. Így nyitottá tehetjük a külvilág felé, egyúttal szélesíthetjük a látásmódját.

Tehát a gyermek az élelem elfogyasztása mellett szellemi táplálékot is kap az asztaltársaság többi tagjától. A szókincs bővülése a tanulmányi eredményekre is jótékony hatással van.

Fontos az is, hogy kérjük ki a véleményét, és általánosságban is ösztönözzük arra, hogy aktív résztvevője legyen a társaságnak.

Azon gyerekek és fiatalok, akik rendszeresen együtt étkeznek a (több generációs) családdal, azok sikeresebben illeszkednek be a társadalomba, hiszen az étkezőasztal mellett kicsiben már megtanulják a társas érintkezés szabályait.

A magasabb önbecsüléssel rendelkező – nem depresszív - fiatalkorúak bizonyítottan kevesebb eséllyel vesznek részt olyan cselekvésekben, amelyek összefüggenek a dohányzással, az alkohol- és a kábítószer fogyasztással. A családi étkezések az összetartozás és a biztonság érzését nyújtják a családtagoknak, továbbá biztosítják, hogy a gyermekek egészséges lelkületű és választékosan beszélő felnőtté válhassanak.

Forrás: extension.psu.edu/family-meals-have-positive-effects-on-youth

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...