2021.12.16. 17:25:00 10500 336

Korpás kenyér dagasztás nélkül - Csupán 5 hozzávalóból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem kell hozzá tanfolyamot végeznünk, hogy saját készítésű, ropogós kenyeret tálalhassunk a család elé. Aki nem szeretne korpa közé keveredni, az is mentse el ezt a receptet, ugyanis a címszereplő hozzávaló úgy, ahogy van kihagyható!

Ropogós, friss kenyér - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ropogós, friss kenyér

Bár a kiváló rostforrásnak számító búzakorpa nagyon egészséges összetevője ennek a dagasztás nélkül elkészíthető kenyérnek, ezért érdemes megbarátkozni az ízével. A megsült kenyerünk szendvicsek alapanyaga és egyéb főtt ételek kísérője ugyanúgy lehet, mint bármely más kenyér.

Dagasztás nélküli búzakorpás kenyér

Hozzávalók egy cipóhoz

4 és fél csésze liszt
Háromnegyed csésze búzakorpa
Negyed tk. instant élesztő
1 és egy negyed tk. só
víz

Elkészítés:

A lisztből 3 csészével tegyünk egy nagyobb tálba, majd keverjük hozzá a búzakorpát, a gyorskelesztő élesztőt és a sót is. Ehhez a keverékhez adjunk hozzá adagolva 1,5 - 2 csésze vizet. az a jó, ha a tészta ragacsosabbnak tűnik. Folpack segítségével fedjük le a tésztát a tálban, majd szobahőmérsékleten hagyjuk kelni minimum 12 órán át.

A buborékokkal tarkított felületű tésztát ezután jól meglisztezett felületre tesszük, és egyharmad csésze liszttel együtt meghajtunk még egy párszor. A még mindig elég laza tésztát negyed órán keresztül kell hagyni pihenni.

Egy pamut (!) konyharuhát szórjunk meg egy bő marék liszttel és tegyük félre. A tésztát pedig enyhén lisztezett gyúródeszkára tesszük és gyorsan gömb alakúra formázzuk. Tegyük rá az előkészített konyharuhára, majd egy másikkal takarjuk be a tetejét is. Két óra alatt meg fogja növelni a térfogatát.

Amikor a tészta nem ugrik vissza miután ujjal megnyomtuk, be lehet tenni a sütőbe egy vastag lefedhető edényben: A sütőt előzőleg fél órán keresztül melegítsük 230 fokon, és az edényt is melegítsük fel mielőtt a cipő belekerül! A cipót az alsó konyharuha alá csúsztatott tenyerünk segítségével tudjuk legkönnyebben átfordítani a sütőedénybe, amit a sütés kezdetén fedjünk is le a fedőjével. Süssük így a kenyeret 30 percen keresztül, majd fedő nélkül folytassuk a sütést kb. ugyanennyi ideig, hogy a cipó aranybarna színt kapjon. A megsült kenyeret fogyasztás előtt hagyjuk rácson kihűlni.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...