2022.06.24. 12:25:32 7500 270

Könnyű, nyári spagetti - többféleképpen
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Amikor kint tombol a kánikula szívesen elkerüljük a tűzhely környékét... Ilyenkor előtérbe kerülnek a könnyű, egyszerűen és gyorsan elkészíthető fogások, amelyekhez a lehető legkevesebb ideig kell, hogy a tűzhellyel vagy sütővel is melegítsük a lakást.

Spagetti - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spagetti

A következő fogásokhoz elég, ha hét elején megfőzöl egy jó nagy adag spagettit, majd egy kis olívaolaj társaságában a hűtőbe helyezed. Amikor megéheztek, csak előkapjátok, és felütitek minden földi jóval (vagy azzal, amit éppen otthon találtok - lehet maradék is( :).

Spagetti főzés nélküli paradicsomszóssal

Egy gerezd fokhagymát zúzz össze egy kés oldalával, majd vágd apróra. Öntsd nyakon egy nagy adag olívaolajjal, adj hozzá fél teáskanál sót és fél teáskanál borsot. Egy maréknyi olívabogyót is szeletelj fel, valamint 5-6 szem koktélparadicsomot. 2 nagyobb szem, húsos paradicsomot hámozz meg, és távolítsd el a csumáját, majd szeld nagyon vékony szeletekre, kicsit nyomkodd szét villával. Add a többi hozzávalóhoz. A tészta főzővizéből érdemes egy kicsit megőrizni, és hozzáadni a szószhoz. Keverd össze alaposan. 1-2 evőkanál parmezán sajttal, oregánóval, bazsalikommal vagy petrezselyem zölddel színesítsd.

Tonhalas tésztasaláta

Bármilyen zöldség jöhet, amit szeret a család + 1 vagy 2 tonhal konzerv. Mi 1 lila hagymát, 1 uborkát, 2-3 paradicsomot, 1 paprikát szoktunk apróra kockázni. Olívaolajjal, sóval, borssal oregánóval ízesítjük. Ha laktatóbb ételt szeretnél, főzz meg pár tojást is, és kockázz a tetejére sajtot (mozzarella, trappista - bármi jöhet). Majonézzel is megbolondíthatod.

Sonkás-tejfölös-sajtos spagetti

Csíkokra vágott sonka, reszelt sajt és tejföl. Só, bors, olívaolaj és kész is a felturbózott sajtos-tejfölös tészta.

Jó étvágyat és kellemes nyarat kívánunk!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...