2016.08.13. 14:47:14 11333 293

Könnyítsd meg az életed! - Pucoljunk burgonyát egyszerűen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mind koromnál, mind nememnél fogva lemaradtam a sorkatonaságról, de valamiért mindig a zöldes barnás egyenruha és a nagybátyám mosolygó, a leszerelés örömétől ittas arca ugrik be, ha a katonaságról hallok, olvasok. És még valami: a krumplipucolás.

Burgonyahéj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Burgonyahéj

Látom lelki szemeim előtt, ahogy a kiskatonák rémült arcot vágva ülnek egy hatalmas adag burgonya mellett, és csak pucolják, pucolják, de valamiért soha nem csökken a még héjas halom. Bevallom, néha én is így érzem magam, pedig nálunk nem is olyan nagy a megpucolásra váró mennyiség. De talán ez az egyszerű trükk most segíthet rajtam (és a katonákon is:-)).

Így pucold a krumplit, ha főzni szeretnéd

Csupán néhány lépés, de óriási segítség minden háziasszonynak.

-Éles késsel óvatosan vágd körbe a burgonya héját, mintha egy gyűrűt, vagy inkább övet kanyarítanál a krumpli „dereka” köré. Arra ügyelj, hogy csak a héjat vágd, a zöldség ne sérüljön.

-Tedd a burgonyát egy edénybe és főzd meg.

-Ha megfőtt, öntsd le róla a forró vizet és folyass hideg vizet a krumplikra, amíg az edény újra meg nem telik vízzel. Várj, amíg a zöldség annyira kihűl, hogy kézzel is meg tudod fogni.

-Ha kihűlt a burgonyád, nincs más dolgod, mint óvatosan lehúzni a héjat a zöldségről. Könnyedén kicsusszan majd a krumpli a „ruhájából”.

És mindez képekben:

A videó angol nyelvű, de a módszer tökéletesen látható.

A módszer egyetlen hátránya, hogy csupán akkor alkalmazható, ha főzve van szükségünk a burgonyára, ha sütni szeretnénk, marad a „szenvedős” hámozás, kapargatás.

Forrás: brigitte.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...