2018.09.14. 10:38:43 10532 317

Koncentrálj! – De hogyan?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az ember lánya éppen dolgozik, nem árt, ha arra is koncentrál, amivel éppen foglalatoskodik. Az sem baj, ha ez a koncentráció tovább tart mondjuk 5-10 percnél. No, hát itt kezdődnek a gondok. Mintha manapság kicsit nehezünkre esne a hosszabb ideig tartó odafigyelés.

Koncentráció - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Koncentráció

Mert valami mindig elvonja a figyelmünket az éppen aktuális feladatról, és ha valami elvonja a figyelmünket, sokszor nehezen billennünk vissza az eredeti elfoglaltsághoz. Mert valami mindig pittyeg: vagy egy e-mail érkezett, esetleg a telefonunk jelez, hogy fontos (vagy kevésbé fontos) üzenetünk érkezett. És persze előfordulhat az is, hogy egy kollégánknak akadt fontos kérdezni- vagy közölnivalója. Utóbbival, ha mondjuk szakmai kérdésről van szó, nem nagyon tehetünk semmit, és természetesen nem is kell, hiszen segítenünk „kell”, illik. És a többi…?

Szeretnél jobban összpontosítani?

Akkor ezekre mindenképpen figyelj!

Nézd meg ritkábban!

Biztos, hogy a levelezőrendszerednek egész nap bekapcsolva kell lennie? Ha fontos e-mailt vársz, rendben van, de attól, hogy úgy egyébként percenként jelez a leveleződ, vagy ránézel, nem haladsz gyorsabban a feladataiddal. És a munkaidő sem telik majd gyorsabban… Kapcsold ki, és nézz rá mondjuk óránként. Ha folyamatosan csak arra koncentrálsz, ki mit ír, milyen feladatokkal, kérésekkel lát el, az éppen aktuális munkád egy helyben toporog majd!

Halkítsd le!

A telefonodon megjelenő privát üzenetek nem éppen a munkahelyre valók. Persze, alkalmanként jó ránézni, hogy nem írt-e valaki valami fontosat, de itt is iktass be valami rendszert. Mondjuk óránként, vagy fél óránként tarts egy kis szünetet, és akkor jöhetnek a privát üzenetek. Magadnak is jót tehetsz, nem billensz ki az éppen aktuálisan végzett munkádból! Az már csak egy plusz (van, akinél kisebb, van, akinél nagyobb), hogy a főnök sem néz rád rossz szemmel azért, mert nem a telefonodat bámulod egész nap.

A szünet az legyen szünet!

Ha megteheted, iktass be magadnak fél óránként, óránként 5 perces szüneteket! És akkor tényleg ne csinálj semmi olyat, ami munkával kapcsolatos! Sétálj egyet, nyújtóztasd meg elgémberedett végtagjaid, harapj valamit, vagy jöhetnek a privát elintéznivalók. A lényeg, hogy tényleg kapcsolj ki abban az 5 percben!

Neked milyen tippjeid vannak a munkában tapasztalt dekoncentráció ellen?

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában