2020.07.05. 10:53:26 8552 252

Költöznél? – Ezekre a tippekre biztosan szükséged lesz
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy költözést összehozni bizony nem egyszerű feladat. Már magában sem egyszerű, plusz ha ehhez még jönnek egyéb nehezítő tényezők, akkor egy tortúra. Persze, a végeredmény szuper: egy új otthon, új élményekkel. De addig el kell jutnunk valahogy!

Költözés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Költözés

Ha viszont felkészülünk, előre gondolkodunk, sokat segíthetünk magunkon! Ha a költözés élmény nem is, de egy gördülékeny folyamat lehet.

Dobozolás!

A kitűzött időpont előtt már hetekkel érdemes elkezdeni a dobozolást! A dobozokra mindig kerüljön fel egy címke, felirat, hogy a lakás mely részébe, kihez tartoznak majd. Inkább a bepakolás legyen kicsit hosszadalmasabb, macerásabb, de megéri, mert a kipakolásnál nagyon jól fognak jön, ha csak ki kell kapkodni a holmikat a dobozokból.

Előre gondoskodj!

Valójában az egész kulcsa az előre gondolkodás, ez már a fent írt munkafolyamatnál is látszik. De érdemes a költöztető autóról, brigádról is jó előre gondoskodni. Kölcsönöznöd kell egy járművet, esetleg egy kölcsönkéréssel megúszod? Erős karú családtagok, barátok mennyire mozgósíthatóak? Ne felejts el időben szólni mindenkinek! Remek segítség lehet ebben a legnépszerűbb közösségi oldal, ahol Eseményként is megszervezheted a költözést, oda minden fontos infót beírhatsz. Ugyanez érvényes például a parkolóhelyekre is, amik a régi, illetve az új otthonod mellett vannak. Itt is érdemes előre biztosítanod a megfelelő mennyiségű helyet.

Hagyj teret!

Vagyis inkább időt! Inkább több időt számolj az átpakolásra, mint kevesebbet. Így mindenki tudni fogja, mennyi időt szánjon rád azon a napon.

Tervezd meg!

Ha megvan már a költöztető autó, érdemes előre kigondolnod, mit, milyen sorrendben és hova szeretnél bepakolni, hogy az aztán összhangban legyen a kipakolás folyamatával is.

Ami még szintén fontos téma

Brigád esetén valószínűleg az evés részét megoldják maguk, ám barátok, családtagok esetén jó, ha gondoskodsz ételről, italról a segítők számára. A személyek számától függ, hogy magad is meg tudod oldani a főzőcskét, vagy inkább rendelsz. Ami a menüvel kapcsolatban biztos: ne a diétásak közül válassz!:-)

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...