2015.12.16. 09:32:08 6638 186

Köln - Karácsonykor még elragadóbb!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Köln egymillió lakosú nagyváros, a helyiek Kölle-nek is nevezik. Köln Észak-Rajna-Vesztfália (Nordrhein-Westfalen) szövetségi államban található, a Rajna partján. Németország negyedik legnagyobb városa. A kétezer éves történelmű nagyváros fő nevezetessége a dóm, ami az UNESCO kulturális világörökségének része.

Köln, karácsonyi vásár, háttérben a Dóm - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Köln, karácsonyi vásár, háttérben a Dóm

A várost ketté osztja a Rajna. A folyó bal oldalán fekszik a történelmi központ, ezért sok helyi ezt tekinti az igazi Köln-nek. A folyó jobboldalán kevés turisztikai nevezetesség található.

Köln légvonalban 957 kilométerre van Budapesttől. 1148 kilométer autóval, non-stop ez kb. 11 óra.

10 dolog, ami tetszett

 1. Gyalog könnyen bejárható, áttekinthető, rengeteg programlehetőség, tisztaság, jó közbiztonság
 2. A dóm (imádom a gótikát) és az Altstadt (óváros) a szépen restaurált épületekkel
 3. A sok színvonalas múzeum (jó a csokoládé múzeum a városközponttól délre), a Ludwig múzeum pazar (Dali, Andy Warhol stb.), tetszett a Wallraf-Richartz Museum és a Schnutgen Museum
 4. A Neumarkt (tér) hangulata szombat délután, és az Agnesviertel
 5. A méltóságteljes Rajna
 6. A szuper sörök és kolbászok
 7. A hidak, és különösen a Hohenzollern-híd
 8. A Rheinseilbahn
 9. A mozgalmas éjszakai élet (igaz a sörözők dominanciájával), tele van élettel, a St. Aperrnstrasse egyedi üzletei, galériái
 10. Kilátás a KoelnTriangle-ról
Köln, karácsonykor | Fotó: flickr.comKöln, karácsonykor | Fotó: flickr.com

10 dolog, ami nem tetszett

Csak hogy teljes legyen a kép, az utikritika.hu mindig őszintén beszámol a úti célokról.

 1. Sajnos a II. világháborúban a város nagy része romhalmazzá vált, és sok minden nem eredeti, nincs sok műemlék épület
 2. Az óváros túl pici
 3. A sok falfirka (még a dómon is, sajna)
 4. A Rajna-vidéki ételspecialitások fogyózás idején veszélyesek
 5. A városközpont jó néhány betonszörnyetege, és az ötvenes, hatvanas években épült, monoton, unalmas házak, a vég nélküli építkezések, egyes városrészek kifejezetten csúnyák
 6. Gyakran pocsék az időjárás
 7. A kerékpárosok önkényuralma
 8. Ipari szmog, közlekedési dugók
 9. Kelet-Közép-Európa itt tevékenykedő szorgos büszkeségei: a zsebtolvajok
 10. Az Altstadt sörözői annyira turistásak, hogy oda helyiek be sem teszik a lábukat.

Forrás: utikritika.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Kreatív képzelet. Használj terméseket!

Nagyon hirtelen változott az időjárásunk szinte szélsőségesen hidegre. Mit mondjak, nem esik jól, és szerintem ez mindenkit meglehetősen kellemetlenül érint. Fázósan húztuk össze a meleg pulcsit, mellényt magunkon az elmúlt napokban és dideregtünk a hideg szélben. Ez azonban nem tántorított el bennünket a nagyobb sétáktól. Friss levegőn bandukolva óhatatlanul is szemünk elé kerülnek az ősz jellegzetességei, a különböző termések. Különös vonzalommal nyúlunk utánuk, de hazaérve olykor hetek múlva vesszük észre, hogy ott hevernek valahol. Ne hagyjuk őket veszni, elképesztő érdekességeket készíthetünk belőlük a hideg estéken.

Sütés nélküli finomság? – Még mindig hódít!

Habár a szeptember beköszöntével az igazán forró napoknak búcsút mondhatunk, a sütő forróságát egy ideig még hanyagolnánk. Továbbra is szeretjük a sütés nélküli desszerteket, pláne, ha az csupa-csupa csokoládé. Meglepnéd a családot valami újdonsággal? Mutatunk egyet!

Hogyan találjuk meg a tökéletes arc korrektort? Tanácsok és tippek

A nők többsége, amennyiben csak egyetlen sminkterméket kellene választani, minden bizonnyal a korrektor mellett tenné le a voksát. Azonban nem is olyan egyszerű ezt a sminkterméket eltalálni, hiszen dönthetünk túl világos szín mellett is, ami még jobban kiemeli a szem alatti sötét karikákat, és határozhatunk egy, az arctónusunktól sokkal sötétebb színű korrektor mellett is, ami pedig még inkább kiemeli a bőrhibákat. Hogyan találjuk meg tehát a tökéletes arc korrektort? Mutatjuk a válaszokat!