2022.03.09. 12:40:00 4289 180

Köldökzsinórvérrel a gyógyítás szolgálatában - Mire használható?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Bizonyos betegségek kezelésekor nem elegendő a donor és a beteg részleges genetikai egyezése, teljes egyezésre van szükség a sikeres gyógyuláshoz. Éppen emiatt olyan nagy szenzáció, hogy köldökzsinórvérrel csupán részleges genetikai egyezés mellett gyógyultak betegek.

Vér gyógyításhoz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Vér gyógyításhoz

A köldökzsinórvér (és a csontvelő)-transzplantáció sok olyan beteg gyógyításánál tartják jó választásnak, akik daganatos és más olyan betegségben szenvednek, amelyek esetében lehetőség van a sérült sejtek pótlására.
Az eljárás folyamán olyan egészséges vérképző őssejteket juttatnak a páciens szervezetébe, amelyek képesek a sugár- és kemoterápiával elpusztított sejteket helyettesíteni.

Miért hatásosabb bizonyos esetekben a köldökzsinórvér a csontvelőátültetésnél?

A köldökzsinórvér előnyeként tartják számon, amellett, hogy részleges genetikai egyezésnél is képes beépülni a páciens szervezetébe, hogy könnyebben hozzáférhető, mint a csontvelő. Továbbá kevesebb mellékhatással kell számolni a kezelést követően.
Másrészt a köldökzsinórvér-transzplantációnak is meglehet a maga veszélye: kevesebb és lassabban növekvő őssejteket tartalmaz, így a transzplantált személy fogékonyabbá válhat a fertőzésekre. Ezen ok miatt előnyösebb közvetlen rokontól származó őssejtekkel is kiegészíteni a kezelést, főként felnőttkorú betegek esetében.

Milyen betegségeknél használták sikerrel a köldökzsinórvér-átültetést?

Köldökzsinórvér-adományozás történt nem HIV-fertőzött és HIV-fertőzött daganatos betegek számára. Miután a kezelésen részt vevők abbahagyták az antiretrovirális kezelést, azután is kimutatható volt, hogy a “fiatal” köldökzsinórvérből származó őssejtek beépülésével HIV-rezisztens immunrendszer alakult ki. A vírus nem tudott újból elszaporodni, és nem alakult ki akut és krónikus graft vs. host (GvHD) betegség sem. (Az ilyen sajnálatos esetben a beültetett őssejtek megtámadják a szervezetet.)

A HIV-fertőzöttek és a vérrákban szenvedők sikeres gyógyítása reménykeltő fejlemény a HIV-gyógyszer megalkotásához, és szintén ígéretes módszer lehet más krónikus vírusfertőzések, pl. hepatitis B fertőzés kikezelésénél.

Cikkünk tájékoztató jellegű, amennyiben valamely említett betegségben vagy érintett, informálódj kezelőorvosodnál a Magyarországon elérhető, és számodra leginkább ajánlott kezelési módszerekről! Gyors és teljes gyógyulást kívánunk!

Forrás: www.inverse.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...