2014.03.27. 00:09:32 7302 19

Kolbász fesztivál és még 4 ok, amiért érdemes Gyulára menned a hétvégén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még nem késő programot változtatni hétvégére, főként, ha imádsz enni és inni. Idén március 28-30-án rendezik meg a Gyulai Kolbász és Sódarmustra Fesztivált, ahol hazánk leghíresebb kolbászaiból és ínycsiklandó sonkáiból falatozhatsz. Ha mindez nem lenne elég, kombináld a hétvégét egy kis wellnesszel, hiszen Gyula a gyógyfürdőjéről is nevezetes. Igazi kulináris kalandok és spa élmények várhatnak. Egy esetben nem ajánljuk ezt a programot: ha diétázol.

A gyulai vár és környéke (forrás: panoramio.hu) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A gyulai vár és környéke (forrás: panoramio.hu)

1. Kedves belváros és a gyulai vár

A hangulatos belvárosi utcák és Európa egyetlen épségben maradt téglavára biztosan magával ragad téged is. A kolbász fesztivál időtartama alatt lovagi bemutató és kézműves kirakodó vásár valamint vidámpark is várja az érdeklődőket.

2. Gyógyfürdő

A gyulai gyógyvíz 2005 m mélyről érkezik, főként mozgásszervi és bőrgyógyászati panaszok enyhítésére ajánlják. Ha szombat este jóllaktál és pálinkakóstolót is tartottál, akkor vasárnap kellemes lazítást ígér a termál. ;)

Kellemes és hasznos kikapcsolódás: gyulai várfürdő (forrás: hungesthotel.hu)Kellemes és hasznos kikapcsolódás: gyulai várfürdő (forrás: hungesthotel.hu)

3. Százéves cukrászda

A Százéves cukrászda igazából már több mint száz éves. A csak itt kapható, kézzel készült kis bonbonokkal, valamint egyedi süteményeivel és tortáival biztosan levesz a lábadról. (Mi előre jeleztük: Gyulán diétázni tilos.) Ráadásul egy mini múzeum is tartozik hozzá, ahol régi cukrász kellékeket nézhetsz meg.

A gyulai Százéves cukrászda (forrás: panoramio.hu)A gyulai Százéves cukrászda (forrás: panoramio.hu)

4. Talán még a kerítés is kolbászból lesz

A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete szervezésében izgalmas programnak ígérkezik a már említett kolbász fesztivál. Nemcsak enni lehet, hanem ismert fellépők is színesítik a programot. Színpadra áll többek között Charlie és a Bon-Bon is, valamint táncszínház és dumaszínház is lesz. A részletes programot a sodarmustra.hu honlapon találod.

Hagyományőrző kolbász fesztivál, március 28-30. (forrás: orszagalbum.hu)Hagyományőrző kolbász fesztivál, március 28-30. (forrás: orszagalbum.hu)

5. Pálinka

A Gyulai Pálinka Manufaktúrában többek között a beszélőnevű Gyula 60, azaz Gyulai Mélyvíz pálinkát is meg lehet kóstolni, no és a díjnyertes erdei som és bodzapálinkából is bizonyára kaphatunk. A pálinka fesztivál egyébként április 18-án lesz ugyanitt, Gyulán.

Gyulai pálinkafesztivál, április 18. (forrás: palinka.network.hu)Gyulai pálinkafesztivál, április 18. (forrás: palinka.network.hu)

Gyula tehát túl sok programot tartogat egy hétvégére, legjobb, ha többször is ellátogatunk ide az év során! ;)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...