2014.03.27. 00:09:32 7956 19

Kolbász fesztivál és még 4 ok, amiért érdemes Gyulára menned a hétvégén
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Még nem késő programot változtatni hétvégére, főként, ha imádsz enni és inni. Idén március 28-30-án rendezik meg a Gyulai Kolbász és Sódarmustra Fesztivált, ahol hazánk leghíresebb kolbászaiból és ínycsiklandó sonkáiból falatozhatsz. Ha mindez nem lenne elég, kombináld a hétvégét egy kis wellnesszel, hiszen Gyula a gyógyfürdőjéről is nevezetes. Igazi kulináris kalandok és spa élmények várhatnak. Egy esetben nem ajánljuk ezt a programot: ha diétázol.

A gyulai vár és környéke (forrás: panoramio.hu) - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com A gyulai vár és környéke (forrás: panoramio.hu)

1. Kedves belváros és a gyulai vár

A hangulatos belvárosi utcák és Európa egyetlen épségben maradt téglavára biztosan magával ragad téged is. A kolbász fesztivál időtartama alatt lovagi bemutató és kézműves kirakodó vásár valamint vidámpark is várja az érdeklődőket.

2. Gyógyfürdő

A gyulai gyógyvíz 2005 m mélyről érkezik, főként mozgásszervi és bőrgyógyászati panaszok enyhítésére ajánlják. Ha szombat este jóllaktál és pálinkakóstolót is tartottál, akkor vasárnap kellemes lazítást ígér a termál. ;)

Kellemes és hasznos kikapcsolódás: gyulai várfürdő (forrás: hungesthotel.hu)Kellemes és hasznos kikapcsolódás: gyulai várfürdő (forrás: hungesthotel.hu)

3. Százéves cukrászda

A Százéves cukrászda igazából már több mint száz éves. A csak itt kapható, kézzel készült kis bonbonokkal, valamint egyedi süteményeivel és tortáival biztosan levesz a lábadról. (Mi előre jeleztük: Gyulán diétázni tilos.) Ráadásul egy mini múzeum is tartozik hozzá, ahol régi cukrász kellékeket nézhetsz meg.

A gyulai Százéves cukrászda (forrás: panoramio.hu)A gyulai Százéves cukrászda (forrás: panoramio.hu)

4. Talán még a kerítés is kolbászból lesz

A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete szervezésében izgalmas programnak ígérkezik a már említett kolbász fesztivál. Nemcsak enni lehet, hanem ismert fellépők is színesítik a programot. Színpadra áll többek között Charlie és a Bon-Bon is, valamint táncszínház és dumaszínház is lesz. A részletes programot a sodarmustra.hu honlapon találod.

Hagyományőrző kolbász fesztivál, március 28-30. (forrás: orszagalbum.hu)Hagyományőrző kolbász fesztivál, március 28-30. (forrás: orszagalbum.hu)

5. Pálinka

A Gyulai Pálinka Manufaktúrában többek között a beszélőnevű Gyula 60, azaz Gyulai Mélyvíz pálinkát is meg lehet kóstolni, no és a díjnyertes erdei som és bodzapálinkából is bizonyára kaphatunk. A pálinka fesztivál egyébként április 18-án lesz ugyanitt, Gyulán.

Gyulai pálinkafesztivál, április 18. (forrás: palinka.network.hu)Gyulai pálinkafesztivál, április 18. (forrás: palinka.network.hu)

Gyula tehát túl sok programot tartogat egy hétvégére, legjobb, ha többször is ellátogatunk ide az év során! ;)

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.

Nagy egymásra találások a filmvásznon! – 4+1 film a romantika jegyében

Hol van már a bohókás április elseje, a kikelet, a mindig vidám húsvéti nyuszi? Elmúltak, elteltek, a tapsifüles pedig elugrált, hogy legyen ideje felkészülni a következő évre. Nekünk pedig maradt a tavasz, a virágillat, a madárcsicsergés, a pillangók a gyomrunkban és persze, a romantikus filmek.