2018.03.15. 12:14:41 12529 393

Kokárda és Kossuth kifli - ma van március 15.
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A március 15-i ünnepségre mindig nagy elánnal készültünk az iskolával, felnőttként van, hogy még a kokárdát is elfelejtjük kitűzni... Pedig, ha valakik a márciusi ifjak megérdemlik, hogy megemlékezzünk róluk, nemcsak hivatalból, nem csak az intézményekben, az állami ünnepségeken, hanem az otthonokban is.

Kossuth Kifli | Fotó: delimanochefs.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kossuth Kifli | Fotó: delimanochefs.hu

Még ha nem is tűzöd ki a kokárdát, vagy ha ki sem mozdulsz az utcára, egy pillanatra Te is emlékezz arra, ami 1848. március 15-én történt, és az 1848-49-es magyar szabadságharcra és forradalomra.

Ha másként is megemlékeznél a forradalomról, süss például Kossuth kiflit, amit a magyar államférfi rendszerint a pozsonyi Palugyay Jakab vendéglőjében evett, és nagy kedvence volt. Nem kell hozzá sok alapanyag, és ami szükségeltetik, valószínűleg van is otthon, így akár még este is neki láthatsz, legalább lesz csipegetni való a hosszú hétvégére.

Kossuth kifli recept

Hozzávalók:

  • 200 g vaj vagy margarin
  • 200 g cukor
  • 4 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 190 g liszt
  • ½ tasak sütőpor
  • a szóráshoz blansírozott mandula és/vagy dió apróra vágva

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A vajat a cukorral habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a tojássárgákat, belereszeljük a citrom héját.

A sütőport és a lisztet összevegyítjük és apránként a vajas masszához keverjük.

Ezután beleforgatjuk a tésztába a tojáshabot, kivajazott-kilisztezett (30cmx20cm) tepsibe simítjuk és a tetejét megszórjuk a mandula- és/vagy dióaprólékkal.

175 fokra előmelegített, alul felül-sütésre állított sütőben, a középső rácson, kb. 30 percig vagy tűpróbáig sütjük.

A kihűlt süteményből pogácsaszaggató segítségével szaggassunk holdacskákat és így tálaljuk.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...