2022.02.04. 17:46:13 7513 219

Kisgyermekkori angol, angol az óvodában? - Jó ötlet ez?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha azt szeretnénk, hogy jól boldoguljunk az életben, jó állások között válogathassunk, és feszengés nélkül utazhassunk, akkor előbb-utóbb bizony nyelvet kell tanulnunk. Ebben az esetben pedig az előbb mindenképpen jobb mint az utóbb. Szeretjük vagy sem: a nyelvtanulás szépen lassan az életünk részévé vált.

Angol óvodás korban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Angol óvodás korban

Bármikor elkezdhető

A jó hír az, hogy a nyelvtanulással nem kell megvárni az iskolás kort, amikor úgyis temérdek mennyiségű új tudásanyaggal kell megbirkózniuk a fiataloknak, hanem sokkal korábban is el kezdhető. Ha az anyanyelvén rendszeresen beszélnek a gyermekhez, mondókáznak, énekelnek, mesélnek neki, akkor a nyelvi foglalkozások nem okozhatnak semmiféle zavart a fejlődésében. Akár totyogós korban is el lehet kezdeni, de 5 éves korban is időben vagyunk. Ekkor nagyon fogékonyak, gyakorlatilag ragadni fog rájuk a nyelv.

Nem mindegy hogyan...

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy hogyan. A kisgyermekkori angol oktatás nem kell, hogy tanulás szagú legyen, sőt, nagyon nagy baj van, ha az. Játékkal, mondókákkal, dalokkal és rengeteg mozgással észrevétlenül ragad rájuk az angol. A cél minden esetben az, hogy megszeressék a nyelvet, és ne legyen idegen a számukra. Heti egy foglalkozással mást nem is nagyon lehet elérni, nem fog folyékonyan angolul beszélni senki ennyitől, de jó pár szót megtanulhat, ismerősen cseng majd számára a nyelv, és az iskolában bátrabb lesz. A lényeg, hogy élvezzék a kicsik!

Kár lenne veszni hagyni ezt tanulékony korszakot

Mivel nem kérdés, hogy nyelvtudásra szüksége lesz az életben a gyermekünknek, ezért igazán sokat tehetünk a jövőjéért, ha már óvodás korban megszerettetjük vele a nyelvet. Sokat jelent majd az iskolában is, amikor már tétje is lesz a dolognak, hogy milyen a gyermekünk hozzáállása, amikor idegen nyelven szólnak hozzá vagy neki kellene úgy megszólalnia.

A kisgyermekkori angol oktatás hallatán ne egy didaktikus, én mondom, te hallgatod és visszamondod típusú oktatást képzeljünk el, ahol a gyerekek 45 percen keresztül ülnek. Épp ellenkezőleg, a gyerekek nagyon is tevékenyek, rengeteget mozognak, ugrálnak, futkároznak, kiabálnak vagy éppen suttognak, játszanak, rajzolnak és énekelnek. Közben a “tanáruk” angolul (vagy a választott nyelven) kommunikál velük, és minden tevékenységükkel kapcsolatban megtanulják, és ismételgetik az angol kifejezéseket.

Jó ötlet-e az óvodás kori angol tanulás? A leghatározottabb véleményünk az, hogy igen, de a jó oktató és módszer kulcskérdés!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...