2022.02.04. 17:46:13 7520 219

Kisgyermekkori angol, angol az óvodában? - Jó ötlet ez?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha azt szeretnénk, hogy jól boldoguljunk az életben, jó állások között válogathassunk, és feszengés nélkül utazhassunk, akkor előbb-utóbb bizony nyelvet kell tanulnunk. Ebben az esetben pedig az előbb mindenképpen jobb mint az utóbb. Szeretjük vagy sem: a nyelvtanulás szépen lassan az életünk részévé vált.

Angol óvodás korban - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Angol óvodás korban

Bármikor elkezdhető

A jó hír az, hogy a nyelvtanulással nem kell megvárni az iskolás kort, amikor úgyis temérdek mennyiségű új tudásanyaggal kell megbirkózniuk a fiataloknak, hanem sokkal korábban is el kezdhető. Ha az anyanyelvén rendszeresen beszélnek a gyermekhez, mondókáznak, énekelnek, mesélnek neki, akkor a nyelvi foglalkozások nem okozhatnak semmiféle zavart a fejlődésében. Akár totyogós korban is el lehet kezdeni, de 5 éves korban is időben vagyunk. Ekkor nagyon fogékonyak, gyakorlatilag ragadni fog rájuk a nyelv.

Nem mindegy hogyan...

Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy hogyan. A kisgyermekkori angol oktatás nem kell, hogy tanulás szagú legyen, sőt, nagyon nagy baj van, ha az. Játékkal, mondókákkal, dalokkal és rengeteg mozgással észrevétlenül ragad rájuk az angol. A cél minden esetben az, hogy megszeressék a nyelvet, és ne legyen idegen a számukra. Heti egy foglalkozással mást nem is nagyon lehet elérni, nem fog folyékonyan angolul beszélni senki ennyitől, de jó pár szót megtanulhat, ismerősen cseng majd számára a nyelv, és az iskolában bátrabb lesz. A lényeg, hogy élvezzék a kicsik!

Kár lenne veszni hagyni ezt tanulékony korszakot

Mivel nem kérdés, hogy nyelvtudásra szüksége lesz az életben a gyermekünknek, ezért igazán sokat tehetünk a jövőjéért, ha már óvodás korban megszerettetjük vele a nyelvet. Sokat jelent majd az iskolában is, amikor már tétje is lesz a dolognak, hogy milyen a gyermekünk hozzáállása, amikor idegen nyelven szólnak hozzá vagy neki kellene úgy megszólalnia.

A kisgyermekkori angol oktatás hallatán ne egy didaktikus, én mondom, te hallgatod és visszamondod típusú oktatást képzeljünk el, ahol a gyerekek 45 percen keresztül ülnek. Épp ellenkezőleg, a gyerekek nagyon is tevékenyek, rengeteget mozognak, ugrálnak, futkároznak, kiabálnak vagy éppen suttognak, játszanak, rajzolnak és énekelnek. Közben a “tanáruk” angolul (vagy a választott nyelven) kommunikál velük, és minden tevékenységükkel kapcsolatban megtanulják, és ismételgetik az angol kifejezéseket.

Jó ötlet-e az óvodás kori angol tanulás? A leghatározottabb véleményünk az, hogy igen, de a jó oktató és módszer kulcskérdés!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.