2023.02.23. 12:05:00 6474 247

Kis terek nagy ellenségei: Ezeket inkább hagyd a boltban!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Több olyan társasházi és tetőtéri lakásban is jártam, ahol egy-egy helyiség a kényelmesnél egy kicsivel kisebb területet kapott. A szalagkonyhák és a csapott falú hálószobák mellett olykor a fürdőszoba is miniatűr méretű lehet. Azonban ahelyett, hogy a “minden talpalatnyi helyett ki kell használni” elv mentén rendeznénk ezeket be, törekedjünk a szellős berendezésre.

Elméretezett kanapé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Elméretezett kanapé

Mondani sem kell, hogy a keskeny, de hosszú helyiségek berendezése a legnehezebb: elég egyetlen túlméretes bútordarab és szinte a lehetetlennel lesz határos a közlekedés a szobában!
Ilyenkor természetesen a szoba túlsó végére kell koncentrálni, majd kiválasztani a jobb vagy a bal oldalt a berendezési tárgyak elhelyezésére, hiszen „folyosó” nélkül hogyan is jutnánk el a sarokból az ajtóig?

Tárgyak, amelyeket ne zsúfolj be kis terekbe!

Furcsán hangozhat ebben a kontextusban, de valójában a méret lesz itt a lényeg. A veszettül kényelmes, ugyanakkor szélesebb ülőalkalmatosságok a kis tereket agyonnyomják, ormótlannak is hathatnak az ilyen adottságokkal bíró szobákban.

Állólámpa – Sokkal praktikusabb lesz helyette egy fali kar, így a lámpa alá a karfa helyett bármilyen hasznos kiegészítő beférhet.

Fa- és bokorszerű szobanövények – Természetesen nem kell kimaradniuk a zöld növényeknek a helyiség dekorációjából, csupán jól kell megválasztanunk a növény fajtáját, beleértve azt is, hogy milyen ütemben és mekkorára nő meg. A pozsgásokkal és a csüngő növényekkel nehezen lehet mellé lőni.

Elöltöltős mosógép – A háztartási gépek között nem csupán árban és teljesítményben, de méretben is sok különbség lehet. Érdemes a keskeny kivitel mellett a jellemzően kompaktabb felültöltős berendezések között is körülnézni.

Túl mély szekrények – Az ilyen szekrényektől pontosan olyan benyomásunk lesz, hogy a falak összenyomnak minket, ezért az aprócska helyiségekbe inkább hosszabb és keskenyebb bútorokat válasszunk. Az sem árt, ha hanyagoljuk a nyitott polcokat, mert azoktól csak kuszább lesz az összhatás.

Nehéz függönyök – Amikor egy kisebb szobát nehéz sötétítő függönyökkel dekorálunk, könnyen abba a hibába eshetünk, hogy a végeredmény ezáltal barlangszerű lesz. A bútorokhoz hasonlóan a függönyök tekintetében is törekedjünk a légies hatású beszerzésére.

Befelé nyíló ajtó – Mi lenne, ha egyáltalán nem vesztenénk teret az ajtószárny nyitogatásával? Amennyiben a berendezés és az elrendezés lehetővé teszi, a kis helyiségek esetében hagyományos ajtó helyett tolóajtó sokkalta praktikusabb választás lesz nyílászáróként.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...