2020.02.26. 15:16:42 11117 342

Kis magban nagy erő
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Rugalmas bőrt szeretnél, netán a pigmentfoltoktól szabadulnál? Vagy erősítenéd az immunrendszered? Figyelem, figyelem! A szőlőmagolaj fogyasztók száma egyre nő. De vajon mit tud az aprócska szőlőmag és mire használható az ebből nyert olaj?

Szőlőmagolaj - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szőlőmagolaj

A szőlőmagolaj kevésbé elterjedt, mint a repce vagy az olíva, de aki egyszer beszerezte, biztos nem akar tőle szabadulni, hiszen kiválóan ápolható vele a bőrünk, valamint egész szervezetünk működésére jótékonyan hat.

A szőlő azon túl, hogy finom, minden részében hasznos gyümölcs; a húsa, a héja és a magja is, amely értékes eleme jólétünknek, mivel olajat nyernek belőle: tehát lássuk, mik a szőlőmagolaj előnyei és hányféle felhasználási módja ismert.

A szőlőmagból nyert kalóriadús olaj gazdag polifenolokban és linolsavban, amelyek az úgynevezett esszenciális zsírsavak részét képzik. A szőlőmagolaj két fő hatóanyaga részt vesz az antioxidáns és az öregedésgátló folyamatokban. A polifenolok segítenek a szív- és érrendszer jobb működésében, az omega-6 főként koleszterinszint-csökkentő hatású. Ez az olaj fény- és hőérzékeny, emiatt viszonylag hamar avassá válhat, ha ezen környezeti hatások érik. Ezért inkább hevítés nélkül saláták, zöldségek és sajtok ízesítésére használjuk!

A nagyobb áruházak polcain azonban hőálló szőlőmagolajat is találhatunk, melyet komplex finomítási eljárás útján nyernek, így növelvén a füstpontot, ezáltal főzéshez is felhasználhatóvá válik, bár antioxidánsokban kevésbé marad gazdag.

A szőlőmagolaj fogyasztása (akár magában, egy kiskanállal naponta) redukálja a trombózis kialakulásának veszélyét, kiválóan erősíti az immunrendszert, gyulladásgátló hatással bír és egyes szembetegségek előfordulásának gyakoriságát is csökkentheti.

Kozmetikai szempontból a szőlőmagolaj fontos öregedésgátló tulajdonságokkal rendelkezik az arcon és a testen alkalmazva egyaránt, és eredményesen segít a májfoltok halványításában. Az E-vitamin hiánya ellenére bőséges polifenolokban, amelyek figyelemre méltó antioxidáns olajjá teszik.

A szokásos szépségápolási termékekkel kombinálva a szőlőolaj feltölti, feszesíti a bőrt, serkenti a helyi mikrocirkulációt, vagy önmagában is alkalmazható szérumként, maszkként a nyak, a karok, a dekoltázs, a lábak tonizálására, valamint a bőrön lévő pigmentfoltok halványítására. Az ápoló testradírhoz, melyet elkészítve könnyedén simává, rugalmassá varázsolhatjuk bőrünket, a következő összetevőkre van szükség:

1 evőkanál szőlőmagolaj
2 teáskanál méz
3 evőkanál barna cukor

Keverjük össze a hozzávalókat egy nagy tálban, amíg a cukor és a méz fel nem oldódik az olajban. A kapott bőrradírt masszírozva vigyük fel a testünkre, majd alaposan öblítsük le!

Alkalmazzuk hetente 1-2 alkalommal, majd csodálkozzunk rá a változásra!

Jó egészséget!

Szerző: KV

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...