2017.05.12. 16:36:44 14863 350

Kis konyha, naaagy hellyel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Nem gond, ha kicsi a konyha, hiszen fantasztikus helytakarékos megoldások léteznek. A legjobban persze úgy tudod kihasználni a teret, ha mindent egyedileg terveztetsz és készíttetsz el a konyhád elrendezésének és adottságainak megfelelően. Íme egy kis ötletbörze!

Kis konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kis konyha

Lógasd fel

A nagy serpenyőket, edényeket, merőkanalakat fel is lógathatod, így nem foglalnak el értékes helyet a szekrényben, és könnyebben hozzájuk is férsz. Többféleképpen is kivitelezheted a dolgot. A szekrény oldalára, a falra, esetleg függesztve egy erre a célra felfúrt rúdra is. Vizuálisan is lenyűgöző hatást érhetsz el.

Kis konyha | fotó: goodhousekeeping.comKis konyha | fotó: goodhousekeeping.com

Csinos eszközök

Nemcsak a serpenyőket, edényeket és kanalakat lehet lógatni, hanem akár a deszkákat, tálcákat is. Csak válassz mindenből stílusos, és egymáshoz illő holmit, így nem gond, ha nincs elég hely a szekrényeknek, illetve a szekrényekben, hiszen minden területet és felületet ki tudsz használni a konyhában.

Gurulós konyhasziget

Mindig is szerettél volna egy konyhaszigetet, de sajnos túl kicsi hozzá a konyhád. Valóban nehezen jöhet szóba egy fix konyhasziget, de egy gurulóst kipróbálhatsz. Amikor főzöl, akkor odahúzhatod a közeledbe, amikor végeztél, akkor elgördítheted az útból.

Kis konyha | fotó: goodhousekeeping.comKis konyha | fotó: goodhousekeeping.com

Polcok

Extra polcokkal a falon extra helyet teremthetsz: rögtön lesz hová tenned a fűszereidet, mindig kéznél lesznek, és a szekrényben is felszabadul egy kis hely. Vagy az egyik falat fenntarthatod kizárólag polcok részére, melyekre sok minden elfér, mégsem nyomja össze a teret, ám arra vigyáznod kell, hogy a nyitott polcokat folyamatosan rendezetten kell tartani, különben egy nagy rumlinak tűnik csak. Ha azonban ide is csinos dobozokat választasz, és ügyelsz a rendre, akkor egy stílusos része lehet a konyhának. Mi mondjuk óvva intünk tőle, és inkább csak a fűszereknek helyeznénk el egy-két kisebb polcot. A nyitott polcrendszer maradjon inkább a spájzban..., reméljük szerencséd van, és rendelkezel vele, ha már a konyha picike...

Cikkajánló: A spájz kétszer akkorának fog tűnni, ha beveted tippjeinket>>

Legyen világosság

A kis konyhákba mindenképpen világos bútorok kellenek, és a falak is legyenek világosak, hogy ne nyomják össze a teret!

Keskeny reggeliző asztal vagy bárpult

Bármilyen kicsi is a konyha, valószínűleg egy bárpult jellegű dolog elfér még benne, amit legalább reggeliző asztalnak lehet használni, illetve jól jön főzéskor is. Ezt a szekrény szélénél is megvalósíthatod, térelválasztóként is funkcionálhat, ha esetleg amerikai konyhás nappalid van.

Kis konyha | fotó: goodhousekeeping.comKis konyha | fotó: goodhousekeeping.com

Összecsukható asztal

Ha nincs szükség mindig egy nagy étkező asztalra, akkor használjatok egy összecsukható asztalt, ami kicsi, amikor kicsinek kell lennie, és nagy, amikor többen vagytok.

Plafonig!

A legjobb, ha egyedileg tervezteted a szekrényt a konyhába, és egészen a plafonig beépítik neked a helyet, mivel egy kis konyhában csak felfelé tud “terjeszkedni” az ember.

Az egyik falon egy szép konyhaszekrény, egy másik részen vagy a gáztűzhely közelében egy egyedi polcrendszer, a falra fellógatva néhány csinos eszköz, a konyha szélén egy bárpult, egy keskeny asztal vagy egy összecsukható asztal - elrendezéstől függően, és máris kihoztuk a lehető legtöbbet a konyhánkból!

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...