2017.03.01. 17:30:17 20815 412

A spájz kétszer akkorának fog tűnni, ha beveted tippjeinket
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A lakásunk vagy házunk egyik leghasznosabb helyisége a spájz, ebben azt hiszem egyet érthetünk. Akinek nincs, az valószínűleg nagyon sajnálja, akinek pedig van, az a lehető legtöbbet akarja kihozni belőle, mert a spájz soha nem lehet elég nagy! Ezekkel a tippekkel könnyedén növelheted a hasznos területet.

Spájz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spájz

Használd azokat a tippeket az ötletek közül, amelyek a te spájzodban is segíthetnek növelni a hasznos rakodó felületet!

Fedéltartó az ajtóra

A fedeleknek helyezz az ajtóra egy ilyen rácsos tárolót, amit akár otthon is összebarkácsolhattok magatoknak, ha a férjed ügyes kezű. Az ajtó teljes felületét kihasználhatod, ami egyébként csak üresen lenne - ergo kihasználatlan terület. A goodhousekeeping.com a worthingcourtblog.com oldalán akadt erre a zseniális ötletre.

SpájzSpájz

A spájz ajtót egyébként másra is használhatod, ha például nincs hová tenned a vasalót vagy a porszívócsövet, akkor ezekhez is kapható ajtóra szerelhető tartó, illetve akár egy szintén ajtóra tehető fogast is elhelyezhetsz ide, és ráaggathatsz dolgokat.

Doboz a polcok alá

SpájzSpájz

Valószínűleg teljesen a földig nincsenek polcaid, így az ezek alatti terület kevésbé van kihasználva. Egy doboz vagy egy kosár viszont ezt a helyet is segít teljes mértékben hasznosítani. Az, hogy mit helyezel el ezekben a dobozokban vagy kosarakban, csak rajtad és az igényeiden múlik. A polcokra is kerülhetnek különböző dobozok és kosarak, amiket érdemes felcímkézni, hogy tudd, mit hova tegyél el a bevásárlás után, és természetesen azt is megkönnyíti, hogy hol keresd, amire szükséged van.

Akasztók, fogasok

Egy régimódi falra szerelhető akasztóval (vagy inkább többel) sok helyet megspórolhatsz. A serpenyők és akasztható kanalak, eszközök végére tégy gyorskötözőt, mellyel egyszerűbb lesz a fel és leakasztás. (Régen madzagot kötöttek rá, az is egy megoldás, csak egy kicsit tűzveszélyesebb.)

Áttetsző tárolódobozok, üvegek

A befőttes üvegek és az áttetsző, műanyag tárolódobozok verhetetlenek a spájzban. Csak egyszer kell pár percet rászánnod arra, hogy az alapanyagokat áttedd ilyenekbe, és utána sokkal egyszerűbben megtalálsz mindent. Ne feledd a magas keskeny, szögletesebb dobozok helytakarékosabbak, mint kerek társaik.

Kartondobozok a polcokra is

A konzerveket tárolhatod félig kivágott kartondobozokban is, így rendezettebb lesz a polc, s látni fogod, hogy mi hol van. Ha sikerül beszerezned ilyen szép modern dobozokat, akkor ezeknek a tetejét polcként is bevetheted, így még több pakolófelületed lesz.

Spájz | Fotók forrása: goodhousekeeping.comSpájz | Fotók forrása: goodhousekeeping.com

A keskeny helyeket is ki lehet használni

A fűszerek szinte bárhol elférnek, ha ügyesen használod a teret - például úgy ahogy a képen látod, közvetlenül a polcok előtt egy oldalfalon, ha nincs akkora hely, hogy oda is rendes polcokat tegyél. Ez tökéletes lesz a fűszertartóknak.

Perforált lemezfal

Nemcsak műhelyekben vagy árukihelyezéshez hasznos az úgy nevezett perforált lemezfal, hanem akár a spájzban is. A lyukakba kis kampókat tehetsz, a kampókra pedig azt akasztasz, amit szeretnél.

Spájz | Fotók forrása: goodhousekeeping.comSpájz | Fotók forrása: goodhousekeeping.com

Cipőrendszerező

A műanyag zsebes cipőrendszerezőt felakaszthatod az ajtó belsejére vagy a falra, és mindenféle finomsággal töltheted meg a csokiktól a pudingporon keresztül, a reggeli kekszeken át a fűszerekig.

A tavaszi nagytakarítás részeként gondold újra a kamrád rendszerezését is, hátha adtunk néhány ötletet, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle.

Forrás: goodhousekeeping.com

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...