2016.10.25. 16:54:06 25469 334

Kipróbáltuk a hotdogot leveles tésztában elkészítve!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Extra reggelit szeretnél készíteni a családodnak? A leveles tésztába bugyolált hotdog nem a megszokott virsli-mustár-kifli kompozíció, hanem annál sokkal több, és finomabb is! Talán csak a virsli és a mustár, ami a hotdogra emlékeztet belőle, de egyébként semmi köze nincs hozzá. Na jó, még abban is hasonlít rá, hogy a gyerekek és felnőttek is imádni fogják! :)

Hotdog leveles tésztában - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Hotdog leveles tésztában

Hotdog leveles tésztában – alaprecept

Reggeli, tízórai, uzsi vagy gyors vacsi is lehet ez a nagyszerű recept.

  • 1 csomag bolti leveles tészta
  • 5 db virsli
  • 3 ek mustár
  • 1 közepes vöröshagyma
  • olaj
  • 5 dkg trappistasajt vagy 5 dkg füstölt sajt
  • 3 közepes db csemegeuborka
  • 1 db tojás
  • 2 teáskanál szezámmag

A vöröshagymát meghámozzuk, félbe vágjuk, majd felszeleteljük. Egy kis olajon aranybarnára pirítjuk. A leveles tésztát elfektetjük egy sütőpapírral bélelt deszkán. A közepére elhelyezzük az 5 db virslit, ezeket megkenjük mustárral, ráhalmozzuk a pirított vöröshagymát, majd a sajtszeletekkel lefedjük. A csemege uborkát karikákra vágjuk, és a sajtra helyezzük.

A kilógó leveles tésztavégeket bevágjuk, kb 45 fokos szögben. Először a végeket hajtjuk fel, majd a többi tésztát is ráhajtogatjuk a töltelékre úgy, hogy mindenhol fedje azt a tészta. Megkenjük egy felvert tojással, és meghintjük a szezámmaggal. A „hotdogot” sütőpapíron egy tepsibe helyezzük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. – Figyeljük a tésztát, amikor már szép piros, akkor vegyük ki, különben elfordulhat, hogy nyers marad a leveles tésztánk belseje.

Ha egy picit hagyjuk hűlni, könnyebb lesz szelni. Hidegen és melegen is tálalható.

Bár az eredeti recept szerint ez a mennyiség 4 főre elegendő, mi inkább 2 nagy étkű vagy 3 kisebb étkű embernek megfelelőnek mondanánk a tapasztalataink szerint.

A leveles tésztás hotdog elkészítése egyébként nem bonyolult művelet, viszont a tészta hajtogatására jobb odaügyelni, hogy tényleg olyan legyen a végeredmény, amilyet elvárnánk. (Nekem kicsit össze-vissza lett :)) Ehhez a legjobb, ha megnézzük a műveletet a nosalty.hu videóján is:

A fenti képen látható, leveles tésztában sütött virslihez pedig egyszerűen a csíkokra vágott leveles tésztába tekerjük a virslit, lekenjük tojással a tetejét, és sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Forrás: nosalty.hu

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Biztonsággal ihatjuk-e a csapvizet?

A Világgazdasági Fórum szerint a világ vízkészlete válságos helyzetbe került, mely erőteljesen összefonódik bolygónk természeti tőkéjének kimerülésével. Nem beszélve az egyre kiszámíthatatlanabbá formálódott csapadékmintáról, a kritikus ütemben zsugorodó jégtakarókról, az egyre sűrűbben jelentkező áradásokról és aszályokról, az emelkedő hőmérséklet által megzavart teljes globális vízciklusról. Érthető, ha felmerül a kérdés: hogy állunk ma Magyarországon a vízkészlet kérdésével és a vízminőséggel? Biztonsággal ihatjuk-e a csapból folyó vizet?

Egyszerű, friss spárgából készült tavaszi ínyencség

Kissé korábban, mint szokott, de a meleggel együtt beköszöntött a spárgaszezon is. A spárga egy rendkívül népszerű tavaszi zöldség, melyet nemcsak finom íze, hanem kiemelkedő tápértéke miatt is kedvelünk. Ez a recept egy egyszerű, mégis ínycsiklandó módja annak, hogy élvezhessük a spárga friss, természetes ízét, miközben egy kis fokhagymával és sajttal még gazdagabbá tehetjük az élményt.

Mert a tökéletes tükörtojás igenis létezik! – Íme a titok!

A tojást sokféleképpen készíthetjük el, ezáltal lehet belőle finom reggeli, gyors vacsora, vagy a „mit főzzek ma?” kérdést megoldandó villámebéd. Ott van szinte minden ételükben, legyen szó főfogásról, desszertről, vagy éppen levesről. Az elkészítési módját illetően pedig mindenkinek más a kedvence.