2023.06.17. 10:59:14 5372 214

Kipróbálnád? – Ne a nagy nap előtt!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokan már lázban égnek, hiszen nemsokára itt van életük nagy napja, vagyis az esküvőjük. E jeles nap alkalmából minden menyasszony igyekszik a legjobb formájába hozni magát, úgyhogy hetekkel, sőt, hónapokkal előtte elkezdik a készülődést.

Menyasszony - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Menyasszony

A diéta, rendszeres testmozgás az alap, ilyenkor jóideig erről szól minden. Aztán persze, jönnek az esküvői smink- és frizurapróbák, úgyhogy azért, hogy a bőrünk és a hajunk a legszebben ragyogjon, mindenféle kezelésnek vetjük alá magunkat. Ám nem árt óvatosnak lenni, egyrészt a jóból is megárt a sok, másrészt bizonyos időszakon belül már nem érdemes semmi újat kipróbálni. Lássuk, milyen szépészeti kezeléseket, beavatkozásokat érdemes hanyagolni az esküvő előtti időszakban!

Ne most találd meg a színedet!

Az önbarnító krémek is szép bőrszínt tudnak kölcsönözni a bőrnek, ráadásul viszonylag gyorsan is hatnak. Ám az esküvő előtt néhány nappal nem érdemes már ezzel kísérletezni, mert nem biztos, hogy a kívánt színt kapod. Másrészt ezek fognak is, és nem biztos, hogy a hófehér esküvői ruhádon szeretnéd viszontlátni a barnítókrémet.

Meglepnéd a násznépet egy új hajszínnel?

Hát, ne tedd! Bőven elég, ha a szép sminked és a gyönyörű ruhád miatt csodálnak! Egy új hajszínnel azt is kockáztatod, hogy az addig jól kitalált smink-ruha-ékszer-frizura kombó teljesen más hatást kelt majd. Illetve, ha a szín jól is sikerül, mi van, ha mégsem a Te színed? Arról meg már ne is beszéljünk, hogy mi lesz, ha a szőke tincsek helyett rózsaszín loknik virítanak a fejeden, illetve a „beavatkozás” teljesen szétroncsolja az addig szépséges, egészségtől ragyogó hajkoronád!

Ha valami bevált, ne most válts!

Egy új arckrém, bőrradír, pakolás, arclemosó használata jó ötlet lehet, de nem egy esküvő előtt! Ha csak egyszerűen nem válik be a termék, az még a kisebbik gond. Ám ha valamilyen allergiás reakciót is produkál a bőröd, az nem túl kellemes. A csúnya kiütéseket nincs az az alapozó, ami eltünteti.

Ha már az arcnál tartunk!

Ugyan szuper kozmetikai, ne adja az ég, plasztikai kezelések állnak rendelkezésünkre, ám nem biztos, hogy ezeket éppen a nagy nap előtti időszakban kell kipróbálnod. Habár kicsi a hibalehetőség, de azért van, és nyilván Te sem szeretnél feldagadt, elcsúfított arccal mosolyogni az esküvői fotóidon!

Ötlet: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.

Fel a kalappal! Elegáns védelem a fejnek

Érdekes, hogy egészen a XVII. század beköszöntéig egyetlen úri hölgy sem viselt kalapot. Viseltek azonban a cselédasszonyok, az alsóbb rétegekhez tartozó fiatal lányok, majd a későbbiek folyamán a városi polgárság hölgyei is. Ezután már nem kellett sok ahhoz, hogy a pompás kalapok belopják magukat a nők budoárjaiba, így előszeretettel viselték azokat séták, cukrászdázás, díszes vacsorák, vendéglők, teadélutánok idején, vagy éppen udvarlók fogadásakor. Nem csoda hogy a fejfedő-eleganciának ma is sokan hódolnak.

A tested többet „mondhat” minden szónál – Mert nem csak szavakkal kommunikálunk

Testünknek külön nyelve van, ami hangok és szavak nélkülisége ellenére is jelentőségteljes. A nem szavakkal közölt kommunikációs módok között élen járnak a gesztusok, a testtartás, a mimika, a szemkontaktus és a testtartás. Ezek alátámaszthatják vagy épp ellenkezőleg: érvényteleníthetik a verbálisan átadott üzenetközvetítéseket. Hitelesíthetik vagy hitelteleníthetik, hangsúlyozhatják vagy súlytalanná formálhatják mindazt, ami a szóbeli közlés során elhangzott.