2023.10.03. 17:15:00 8718 313

Kínos egészségügyi problémák, amelyeket büszkeségből takargatunk
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az egészségügy terén számos olyan kihívás és probléma nehezíti meg az emberek életét, amelyekről nem szívesen beszélnek. Ezeket az egészségügyi problémákat sokszor csak mi magunk érzékeljük, míg más esetekben, habár megpróbáljuk titkolni, másoknak is kellemetlenséget okoznak.

Túlzott izzadás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túlzott izzadás

Már az elején szögezzük le, hogy nincs olyan ciki vagy szégyellni való betegség, vagy ahhoz tartozó tünet, amit tabunak kellene tartanunk! A szakemberek éppen azért szerzik meg tárgyi tudásukat, hogy a problémákkal küzdő emberek az ő ismereteik és útmutatásuk segítségével le tudják küzdeni azokat, hogy aztán teljesebb életet élhessenek.

Első körben röviden járjuk körül a mentális egészségügyi problémákat, amelyek körébe például a depresszió és a szorongás is beletartozik. A mentális zavarokat a legtöbben azért takargatják, mert attól félnek, gyengeségük miatt a környezetük meg fogja bélyegezni őket. A mentális állapotunk súlyosbodása viszont csak akkor kerülhető el, ha szakszerű segítséget kérünk!

A másik nagyon gyakori problémakör a testképpel (haj és fogak állapota) és a bőrünk állapotával (pattanások, gombás fertőzések) kapcsolatos problémák.
Ezek nem csupán testi egészségünket kezdik ki, de az önbecsülésünk csökkenésével lelki és mentális károkat is okozhatnak.
A fog és az íny – vagy éppen az emésztőszervrendszer - betegségei egy idő után nem állnak meg nálunk, kellemetlen szájszag formájában a hozzánk közel állók is eltávolodhatnak tőlünk.

Ha pedig már a szagoknál tartunk, ejtsünk szót a kóros izzadásról is, amelyet nem csak a külső hőmérséklet emelkedése, de stresszhelyzet vagy hormonális változások is kiválthatnak. Ha enyhe hőmérsékletű, nyugodt napokon is nagymértékű izzadást tapasztalunk, nem elég, ha sűrűn felsőruházatot váltunk, járjunk utána alaposan az okoknak!

Amíg a kisgyerekeknél központi kérdés, hogy van-e a pelenkában bármiféle produktum, addig a felnőttkori vizelet- és széklet problémák (lásd inkontinencia és hasmenés) olyan kis és nagy gondok, amikről az emberek nem szeretnek beszélni.
Ugyanilyen természetes folyamat lenne - már amennyiben rendben zajlik - a menstruáció. A menstruációs ciklus rendellenességei, hiába hallunk róla rendszeresen a gyógyszertári témájú reklámokban, még mindig olyan témák, amelyekről sok nő inkább nem beszél. Ők úgy érzik, ezzel sérülhet nőiségük egésze.

A következő hatalmas tabutémák a szexuális egészségproblémák. Azzal sokan szeretnek hencegni, milyen tapasztalatokra tettek már szert, viszont a közben begyűjtött nemi úton terjedő betegségekről már mélyen hallgatnak. Ezeknek a sokszor kellemetlen tünetekkel együtt járó problémák megoldása a hüvelyszárazsággal és a merevedési zavarokkal karöltve orvosi segítséget igényelnének.

A fenti felsorolt egészségügyi problémák takargatása helyett azok szakszerű ellátása nem csupán az általános életminőség szempontjából fontos, hanem amiatt is, mert a problémák már középtávú fennállása is társadalmi elszigeteltséghez vezethet.
Amennyiben azt látod, hogy cikinek tartott egészségügyi gonddal küzd valaki a környezetedben, nyílt kommunikációval próbáljátok meg együtt ledönteni a tabukat, hogy szakszerű segítség érkezhessen megoldásként.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.