2021.10.03. 14:29:22 7224 244

Kicsi a konyhád? – Növeld a teret néhány tippel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A konyha sokszor otthonunk lelke, kandallója. Itt fut össze a család naponta legalább egyszer, hogy megvitassák az élet fontos dolgait, megosszák egymással élményeiket. Ezért sem mindegy a mérete és hogy hogyan van berendezve. Előbbi sokszor adott, ám utóbbit jó esetben mi határozhatjuk meg!

Kis konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kis konyha

Előfordul, hogy „csak” kisebb méretű konyhával áld meg minket a sors. Persze, ilyenkor sem kell kétségbeesni, hiszen néhány szuper tipp segítségével, a falak mozgatása nélkül varázsolhatunk magunknak nagyobb konyhát.

  • Használd ki a helyet! Egy pici térben minden apró helyet ki kell használnunk! Érdemes felfelé terjeszkedni, hiszen a plafon felé haladva rengeteg tárolási lehetőségre bukkanhatunk. A kisebb vagy nagyobb beugrók is tárolásra alkalmasak lehetnek. Ezen felül esetleg érdemes lehet még fellógatni egy-egy kosarat, kis ládikát, amelyben például fűszerek kaphatnak helyet.

  • Éljen a kicsi, éljen a keskeny! Szerencsére, manapság már majdnem mindegyik háztartási gép kapható keskeny változatban. Egy kisebb konyhába érdemes ezt beszerezni!

  • A konyha lelke: az étkezőasztal. Meglehet, itt is érdemes a méreten spórolni, de legalábbis meg kell gondolni a falra szerelhető változatot.

  • Fény, fény és fény! Ha van rá lehetőséged, egy ablak- vagy ajtócserével, ennek híján különböző fényforrások beiktatásával varázsolhatod optikailag nagyobbá a kicsi konyhádat.

  • Változtass a színeken! Ha már fény, akkor érdemes a világosabb színekkel játszanod! Válassz világos árnyalatú bútorokat, hogy ezzel is növeld a teret.

  • Alakítsd ki a rendet! És tartsd is meg!Kis helyen, kis lakásban, kis konyhában az ember rá van kényszerítve, hogy megtartsa a már kialakított, jól bevált rendet. Törekedj erre Te is!

  • Használd ki ezt is! A konyhaszekrények ajtajaiban lévő rejtett tárolási lehetőséget is érdemes kihasználni. Kerülhet ide papírtörlő, konyharuha, de belül helyet kaphat akár egy-egy felszerelhető szemetes is.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mérgező emberek a környezetünkben - Jelek és lehetséges megoldások

Bizonyos értelemben mindannyian rendelkezünk egy kisebb, esetenként nagyobbra nyúlt, láthatatlan tüskével, mellyel néha akarva, ám legtöbbször mégiscsak akaratlanul „megmérgezünk” másokat. Megbántjuk a szeretteinket, a barátainkat, a környezetünkben élő embereket. Egy meggondolatlanul elejtett szó, mely kígyóméregként fröccsen a másik emberre, egy figyelmetlenség, egy óvatlanul megtett lépés, vagy egy elsietett döntés mind toxikus eredményeket szülhet. De kik azok, akik a mérgezés külön csoportjába sorolhatók? Miről ismerhetjük fel ezeket a viselkedésformákat, illetve mivel gyógyíthatjuk meg a „méregbe borult” helyzeteket?

Tanulható-e az optimizmus?

Lionel Tiger amerikai antropológus, az optimizmust az evolúció során kialakult, az emberek egyik legmeghatározóbb funkciójaként értelmezte. Azt figyelembe véve, hogy az optimizmus a jövőről való gondolkodást hordozza magában - mely az elmúlással való szembesülést is tartalmazza -, tulajdonképpen a félelem ellensúlyozójaként is jellemezhető. Annak ellenére, hogy az előbbi megfigyeléssel nem mindenki ért egyet, tagadhatatlan, hogy az optimizmus az egészségre is erőteljes hatást gyakorol. De vajon tanulható az optimizmus?

Krisna-völgyi búcsút tartanak Somogyvámoson

A népi mesterségek és a fenntarthatóság a fő témája a Krisna-völgyi búcsúnak, amelyet július 26. és 28. között rendeznek Somogyvámos határában.