2021.10.03. 14:29:22 7121 244

Kicsi a konyhád? – Növeld a teret néhány tippel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A konyha sokszor otthonunk lelke, kandallója. Itt fut össze a család naponta legalább egyszer, hogy megvitassák az élet fontos dolgait, megosszák egymással élményeiket. Ezért sem mindegy a mérete és hogy hogyan van berendezve. Előbbi sokszor adott, ám utóbbit jó esetben mi határozhatjuk meg!

Kis konyha - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kis konyha

Előfordul, hogy „csak” kisebb méretű konyhával áld meg minket a sors. Persze, ilyenkor sem kell kétségbeesni, hiszen néhány szuper tipp segítségével, a falak mozgatása nélkül varázsolhatunk magunknak nagyobb konyhát.

  • Használd ki a helyet! Egy pici térben minden apró helyet ki kell használnunk! Érdemes felfelé terjeszkedni, hiszen a plafon felé haladva rengeteg tárolási lehetőségre bukkanhatunk. A kisebb vagy nagyobb beugrók is tárolásra alkalmasak lehetnek. Ezen felül esetleg érdemes lehet még fellógatni egy-egy kosarat, kis ládikát, amelyben például fűszerek kaphatnak helyet.

  • Éljen a kicsi, éljen a keskeny! Szerencsére, manapság már majdnem mindegyik háztartási gép kapható keskeny változatban. Egy kisebb konyhába érdemes ezt beszerezni!

  • A konyha lelke: az étkezőasztal. Meglehet, itt is érdemes a méreten spórolni, de legalábbis meg kell gondolni a falra szerelhető változatot.

  • Fény, fény és fény! Ha van rá lehetőséged, egy ablak- vagy ajtócserével, ennek híján különböző fényforrások beiktatásával varázsolhatod optikailag nagyobbá a kicsi konyhádat.

  • Változtass a színeken! Ha már fény, akkor érdemes a világosabb színekkel játszanod! Válassz világos árnyalatú bútorokat, hogy ezzel is növeld a teret.

  • Alakítsd ki a rendet! És tartsd is meg!Kis helyen, kis lakásban, kis konyhában az ember rá van kényszerítve, hogy megtartsa a már kialakított, jól bevált rendet. Törekedj erre Te is!

  • Használd ki ezt is! A konyhaszekrények ajtajaiban lévő rejtett tárolási lehetőséget is érdemes kihasználni. Kerülhet ide papírtörlő, konyharuha, de belül helyet kaphat akár egy-egy felszerelhető szemetes is.

Forrás: haushaltstipps.net

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Készítsünk otthon szappant

Ha a szappankészítésre hobbiként tekintünk, akkor többszörösen megtérülő örömben lehet részünk. Hiszen amellett, hogy a színek, illatok, állagok és formák tekintetében valóban csak a képzeletünk szabhat határt, és valahányszor egy-egy újabb változat elkészítésére szánjuk az időnket: éberen, frissen tartjuk a kreativitásunkat. Ráadásul otthon használt termékként megörvendeztethetjük a szeretteinket, pontosan tudván, hogy milyen összetevők lapulnak a szappanainkban. Ha pedig ünnep közeleg, úgy kedveskedhetünk családtagjainkat, barátainkat néhány személyre szabott példánnyal.

Mi lapul a jókislány-szindróma hátterében?

A túl sok jóból is megárthat a sok. A mindig, mindenkinek, minden körülmények között való megfelelési kényszer idővel kifejti a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásait. Bár tökéletesen ártalmatlannak tűnik, ha valakit olyan jelzőkkel illetnek, mint: csendes, jól nevelt, engedelmes, mindig mások kedvét és örömét kereső, mégis sok nő önbecsülésén és önbizalmán ejthet súlyos sebeket.

Konkrét célok nélkül nincs siker

Az élet célok nélkül olyan, mint a… és itt most mindenki behelyettesítheti a számára legszimpatikusabb hasonlatvariánsokat erre a kihagyott helyre. Azt már az önsegítő könyvek lapozásából és elszánt jegyzeteléséből, videókból, közösségi oldalakról és tréningekről tudjuk, hogy a sikeres élet elengedhetetlen elemei a célok. Mégpedig a konkrét célok. De miért is fontos kristálytisztán látni azokat?