2021.05.18. 12:30:00 7609 223

Kézműveskedj: 8 ötletünk is van a kreatív kikapcsolódáshoz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Kifogytál a szórakozásból, de nem vágysz emberek közé menni? Hogy otthon se unatkozz a maradék kis szabad időben, találj magadnak egy könnyed hobbit! Az alkotó jellegű tevékenységekkel duplán jól jársz. Íme, a mi ötlettárunk ehhez!

Varródoboz és hímzőkeret - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Varródoboz és hímzőkeret

Véget ért a kedvenc sorozatod? Elfogytak a kedvedre való rejtvények? Egy életre elláttad az egész családod DIY szappannal és fürdőgolyókkal? Amennyiben olyan új projektre vadászol, amelynél összpontosításra van szükség, miközben mégis kikapcsolódunk, válassz egy személyiségedhez passzoló kézműves készletet!

1. Origami

A gyönyörű, első ránézésre elég bonyolultnak tűnő japán hajtogatáshoz igazán mutatós papír készleteket lehet kapni. Keresd meg a kedvedre való formát és hajtogass elméd pihentetése céljából!

2. Szövés

Egy szuper szövőkészlet beszerzése után színes alkotások kerülhetnek a faladra. A nosztalgikus szövés közben pedig az általános iskolai emlékek is eláraszthatnak. Az ügyesebbek megpróbálkozhatnak a macrame-készítéssel is! A dekoratív technikával nem csak fali képek készíthetők el.

3. Ékszerkészítés

Pár jó fogó, akasztók, forgó elemek és karikák… no meg a végtelenül könnyű fülbevaló alap, ami lehet színes toll és fonal is, de nagyon divatosak most a környezetbarát parafa fülbevaló alapok is. Aki pedig a régi idők hangulatát idézné fel, térjen vissza a gyöngyfűzéshez! Rengeteg szépséges mintát találhat a neten hozzá.

4. Kerámiázás

Jól látod: ehhez sem kell már kimozdulni! Az otthoni kerámiázós készleteket úgy alkották meg, hogy levegőben száradó anyagokkal tudj dolgozni. A készletet kiegészítő eszközöknek és festékeknek hála, végül büszke lehetsz majd az alkotásodra.

5. Kosárkészítés

Mi lehetne hasznosabb dolog, mint a különböző átmérőjű és magasságú kosárkák? A különféle háztartási eszközök tárolására alkalmasat te magad is könnyen meghorgolhatod! Másik opció a kötéltál: a nagyobb türelmet igénylő művelet során a kötelet szorosan kell tekerni és a szálakat egymáshoz illeszteni.

6. Hímzés keretben

Legyen szó akár romantikus virágokról, akár a legmodernebb absztraktról a hímzőkészlettel igazán mutatós képet tudunk készíteni. A hímzőkarika és a speciális tű mellett minden alapanyagot meg tudunk venni egy helyen.

7. Nemezelés

Személyes és kedves ajándéknak is tökéletes egy-egy gyapjú figura létrehozása. A kezdő készlet nemezelő eszközöket, tűket gyapjút és elkészítési utasításokat is tartalmaznak.

8. Terrárium készítés

Ez a foglalatosság a rövidebb projekteket és természetközeli díszeket kedvelőknek szól. Egy régi korsó, szélesebb szájú borosüveg, vagy egy kör alakú akvárium is felhasználható hozzá. Az ökoszisztéma további elemei pedig már szettben is beszerezhetők: folyami kövek, aktív szén, moha, talajnak való és különböző talajtakaró kérgek.

Mi a legjobb az új hobbikban? Akármelyik kapcsán megismerkedhetsz új emberekkel – akár online is: Lépj be egy kreatív csoportba, hogy a hasznos tippek mellett barátságok is kötődhessenek!

Forrás: www.self.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...